23948sdkhjf

Henning Larsen Architects bag norsk kæmpeprojekt

Med sine 75.000 m² er Campus Ås Norges største byggeprojekt nogensinde inden for universitetssektoren.
Det nye Campus Ås samler uddannelsesinstitutionerne i én stor universitets- og forskningscampus, der efter planen skal åbne i 2018. Ved at samle forskellige uddannelses- og forskningsinstitutioner i et campusområde, skabes der synergi mellem forskellige videnskaber.

Hos Henning Larsen Architects oplyser man, at Campus Ås er designet med særlig fokus på bæredygtighed. Ved blandt andet at udnytte dagslys til at minimere energiforbruget til opvarmning og nedkøling vil det færdige byggeri have et energiforbrug, der ligger 25-50 procent lavere end det norske krav til bæredygtigt byggeri.

Bruttoarealet for det nye samlede Campus Ås er på 63.000 m2, mens yderligere 12.000 m2, der skal erstatte det nuværende byggeri. Campus Ås er designet af Henning Larsen Architects i samarbejde med Multiconsult, Økaw Arkitekter, Hjellnes Consult og NNE Pharmaplan.

Masser af norske projekter på cv’et
Siden 1960’erne har Henning Larsen Architects arbejdet med en række projekter i Norge. Trondheims Universitet, Dragvoll, er tegnet af Henning Larsens tegnestue og blev indviet i 1978. Jåttå videregående skole i Stavanger stod færdig i 2007, og i Oslo har tegnestuen tegnet Radiumhospitalets stråleterapi (2006) og forskningsafdeling (2009).

Henning Larsen Architects åbnede i oktober et kontor i Oslo, der ledes af Kasper Kyndesen. Blandt de aktuelle projekter i Norge er, ud over Campus Ås, studenterboliger i Lillehammers OL-by, et nyt kulturområde i Trondheim og et nyt erhvervsdomicil i Oslo, der opfylder FutureBuilts kriterier for klimaneutralt byggeri og bliver dermed et af Norges spydspidsprojekter inden for bæredygtighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093