23948sdkhjf

Elinstallatør skar 23.000 af affaldsudgiften

Ejer af el-firmaet Verner Ranum A/S i Fjerritslev, Poul Hansen, er målløs over, hvor meget han har sparet ved at anskaffe en pap-presser og en flamingo-presser.
El-installatør Poul Hansen er stadig dybt overrasket og ikke så lidt imponeret over, hvordan to affaldspressere har været i stand til at skære forretningens høje udgifter til bortskaffelse af firmaets store mængder emballageaffald ned til stort set nul.

Fra april til august 2011 kostede leje og tømning af containere Poul Hansen 9.980 kr. I 2012 har de to pressere i samme periode reduceret udgiften til 113 kr. Tømning af containere har kostet 1.736 kr. og Poul Hansen har solgt presset emballage for 1.623 kr. De nævnte 113 kr. er således prisen for at have en enkelt container stående i fem måneder. For et helt år svarer det til et fald i omkostninger fra 23.500 kr. til kun 266 kr., når salg af returpap og flamingo medregnes.

Poul Hansen føler maskinerne har revolutioneret den fysiske bortskaffelse på alle måder og glæder sig dagligt over at være i stand til at nyttiggøre gode råvarer mere bæredygtigt.

Indretter nyt center
Poul Hansen er innovativ totalleverandør. Ud over at være en traditionel installatør med ti mand i sit brød, har han en stor hvidevareafdeling, ligesom firmaet også er autoriseret kølefirma og autoriseret kloakmester, der graver både vand- og kloakrør, fjernvarme, elkabler, lysledere ned i jorden og etablerer belægninger efter gravearbejdet.

For tiden overvejer Poul Hansen at indrette et center til skrotning af udtjente hvidevarer på virksomheden. Poul Hansen købte forretningen, der er hans gamle læreplads, tilbage i 2006 og beskæftiger nu i alt 30 medarbejdere.

Genbrug ved et tilfælde
Genbrugsprojektet startede, da Poul Hansen læste, at flamingo kunne genbruges som materiale. Det må vi også kunne gøre, tænkte han og søgte på nettet efter en løsning på virksomhedens påtrængende affaldsproblem.

- Da jeg googlede ordet ”affaldspresser”, poppede navnet Mil-tek straks op. Derfor ringede jeg til fabrikken i Ulfborg. Der kom så en repræsentant ud til mig og foreslog de to pressere, som jeg endte med at købe for 83.500 kr. plus moms, siger Poul Hansen.

- Vi havde en lille presser, men den havde ikke plads til flamingo og store papkasser, så derfor smed vi næsten alt affaldet ud i containerne. Med de to nye pressere tjener vi penge, virksomheden får et likviditetsmæssigt løft og styrker den grønne profil.
Når jeg kaster flamingo ind i presseren, kommer det ud i små, kompakte blokke. De fylder næsten intet, men kan sælges for 2.000 kr. pr. ton. Vi fylder normalt en hel europalle med flamingoblokke på en måned. For genbrugspap udbetales 300 kr. pr. ton.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094