23948sdkhjf

Idrætsbyen godt på vej

En nye etape af det 450 mio. kr. dyre byggeri Idrætsbyen i Aalborg, som tæller 461 ungdomsboliger, nærmer sig rejsegilde.
Seks dage før jul 2011 tog Himmerland Boligforening første spadestik til opførelsen af 461 ungdomsboliger i Idrætsbyen.

I sommer flyttede de første beboere så ind, og nu er det tid til rejsegilde på næste etape af det store byggeri på Hadsundvej i Aalborg.

- På den højeste del af Hadsundvej – nogenlunde midt imellem Aalborg Universitets primære adresser og den centrale by – opfører vi Idrætsbyen med 461 boliger. Valget af navnet til denne nye ungdomsbydel i Aalborg giver næsten sig selv, når man ser de mange faciliteter, der omgiver boligerne. Med blandt andet fodboldbane, fitness, swimmingpool, løbebane, multibane med gummibelægning, klatrevæg, beachvolleybane, løberuter og grønne områder er Idrætsbyen ikke mindst et tilbud til de studerende, der lægger vægt på fysisk udfoldelse, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening. Og han fortsætter:

Kontraster giver oplevelse af forskellighed
Idrætsbyens nærmeste nabo mod vest er en skov, der skaber en sammenhængende afgrænsning ud mod det store grønne område, der strækker sig ubrudt næsten halvanden kilometer ind mod Aalborgs centrum.

- Bygningerne i Idrætsbyen er meget forskelligartede hvad størrelse angår, men fælles for dem er at de er præget af en arkitektonisk enkelhed. Det er med til at sikre såvel en god balance i forhold til omgivelserne som et udtryk, der gør at de også om mange år vil fremstå som attraktive ungdomsboliger. Fælles for alle bygningerne i Idrætsbyen er en afdæmpet farveholdning med fokus på kontraster, hvilket er med til at give en god oplevelse af forskellighed i den store bebyggelse, siger Ole Nielsen.

De mange ungdomsboliger indrettes i en del af en eksisterende bebyggelse, der har været benyttet af KMD, Zleep Hotel og AaB Konference, og i et byggeri, der tidligere har huset KMD og AaB College. Dertil kommer nye bygninger, der opføres i sammenhæng med de eksisterende.

Sidste beboere flytter ind i sommeren 2013
Idrætsbyens lejligheder tilgodeser studerende med forskelligartede boligbehov og med forskellige økonomiske muligheder. Der er såvel etværelses lejligheder med eget bad og adgang til fælleskøkken som et- og toværelses lejligheder med eget bad og køkken. Dermed henvender Idrætsbyen sig både til den enlige studerende med ønske om nærvær som på et klassisk kollegium og til det studerende par, der gerne vil dele en attraktiv og prismæssigt overkommelig ungdomsbolig.

Idrætsbyen, der koster omkring 450 mio. kr., forventes at kunne modtage de sidste beboere i sommeren 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079