23948sdkhjf

Rørbæk og Møller Arkitekter modtager ALU Prisen 2012

Tegnestuen belønnes for innovativ anvendelse af aluminium i forbindelse med udvidelsen af N. Zahles Gymnasieskole i København.
Rørbæk og Møller Arkitekter har netop modtaget ALU Prisen 2012 for udvidelsen af N. Zahles Gymnasieskole.

Prisen tildeles i anerkendelse af “ Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium, der fremmer bæredygtigt byggeri 2012 ”.

ALU Prisen 2012 uddeles af Alufacadegruppen, Dansk Byggeri & Aluminium Danmark DI og med opbakning fra den Europæiske brancheforening i Europa, EAA – og aluminiumprisens sponsorer.

Motivationen for tildelingen af prisen for udvidelsen af N. Zahles Gymnasieskole er projektets samspil mellem arkitektonisk kvalitet, innovativ anvendelse af aluminium og projektets bæredygtige tiltag.

Med en ny tilbygning på taget af den bevaringsværdige hovedbygning mod Nørreport Station fremtidssikres gymnasiet med nye, tidssvarende undervisningsfaciliteter i en bæredygtig tilbygning. Byggeriet indeholder undervisningslokaler og tilstødende studiecenter, ny kantine samt en fælles tagterrasse, hvorfra der er frit udsyn over Københavns tage.

Projektet medvirker til en byfortætning og søger gennem passive tiltag, dels ved at bebygge taget af den eksisterende skolebygning, hvor energitabet er størst, og dels gennem efterisolering af den eksisterende bygning, at reducere gymnasieskolens samlede energiforbrug betydeligt.

Tilbygningens facader er udført som glaspartier med en udvendig solafskærmning i form af en specialdesignet filigranstruktur af opsvejste aluminiumsprofiler, som er inspireret af og integrerer tilbygningen i omgivelserne mellem de store træer i de omkringliggende parker langs Nørre Voldgade.

Solafskærmningen er udført i aluminium dels for at få en let konstruktion, som belaster den eksisterende bygning mindst muligt samt for at lette montagen af solafskærmningen. Solafskærmningen er slyngrenset og efterfølgende anodiseret med en farve, som er afstemt med de tilstødende bygningers skiffertage.

Tilbygningens aluminiumfacader afslutter således hovedbygningen mod himlen og indgår som en naturlig del af karreens tagflader, hvor de slyngrensede overflader skifter udtryk i sollyst fra skinnende sølv til mørkegrå.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094