23948sdkhjf

VA-ordningen overtages af VELTEK

VA-godkendelsesordningen overtages næste år af de vvs- og eltekniske leverandørers brancheorganisation VELTEK, der viderefører den på stort set samme vilkår, som i dag.
Når Energistyrelsen lancerer 'Godkendt til drikkevand'-godkendelsen, som udelukkende består af en sundhedsmæssig test, den 1. april 2013, vinker styrelsen samtidig farvel til VA-mærket og ordningen. Dermed bortfalder muligheden for at få medtaget en fysisk/mekanisk godkendelse af et vvs-produkt.

VELTEK har derfor besluttet at overtage ordningen for at sikre, at VA-mærket videreføres og udvikles på en måde, der tjener hele branchen og forbrugerne bedst muligt.

VA-godkendelsesordningen gøres med VELTEKs overtagelse frivillig og vil køre sideløbende med 'Godkendt til drikkevand'-ordningen.

Byggevarer, der falder under 'Godkendt til drikkevand'-ordningen, skal have opnået denne godkendelse, før der kan søges om en VA-godkendelse. Vvs-produkter, som ikke er i berøring med drikkevand, kan frit ansøge om VA-godkendelse.

- Vi har registreret rettighederne til VA-logoet og informeret Energistyrelsen om, at vi ønsker at overtage og videreføre VA-ordningen. Styrelsen har taget informationen til efterretning. En branche uden en VA-ordning vil stille installatører og forbrugere væsentligt ringere, end det er tilfældet i dag. VA-mærket er et stærkt brand, som er garant for gode og sikre vvs-produkter. Vi vil arbejde målrettet for at videreudvikle ordningen på en måde, som tjener branchen og forbrugerne bedst muligt, fastslår Willy Goldby, direktør for VELTEK.

Stor interesse blandt naboerne
VELTEK er i gang med at nedsætte en styregruppe, som indtil videre består af TEKNIQ og DS Håndværk & Industri. Styregruppen skal være med til at forme VA-ordningens fremtid.

Mens VELTEK er den officielle indehaver af retten til at benytte VA-logoet, bliver den daglige drift og administration af VA-ordningen lagt ud til et uvildigt sekretariat, som vil blive udpeget af styregruppen.

- Der er stadig nogle uafklarede spørgsmål, som skal koordineres med Energistyrelsen, i forbindelse med vores overtagelse af VA-ordningen. Men vi har orden i penalhuset før den 1. april næste år. VA-ordningen blev startet på initiativ af branchen for mere end 40 år siden. Med årene overtog myndighederne ordningen og logoet med branchens samtykke, og når myndighederne ej længere ønsker at benytte VA-godkendelsen, synes jeg, det er helt på sin plads, at VA-mærket kommer tilbage på branchens hænder, siger Willy Goldby og fortsætter:

- Både Sverige og Finland viser stor interesse i at udforme en fællesnordisk godkendelsesordning, og vi skal i begyndelsen af det nye år mødes med vores svenske kolleger for at lægge en strategi for, hvordan vi kan omsætte idéen til virkelighed.

Information til branchen
VELTEK afholder informationsmøde for hele branchen om fremtidens VA-ordning fredag den 1. februar 2013 kl. 12-15 på Vodroffsvej 59, 5. sal. på Frederiksberg.

Energistyrelsen vil også deltage i mødet og informere om den nye "Godkendt til drikkevand"-ordning.

Tilmelding skal ske til vo@veltek.dk senest fredag den 25. januar 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093