23948sdkhjf

Stor opgave til Grontmij i Aarhus

Gellerupparken og Toveshøj står foran omfattende forandringer. Grontmij er netop udpeget som rådgiver på et vejprojekt, der skal åbne bydelen op og forbinde den med resten af Aarhus.
Gellerupparken og det nærliggende boligområde Toveshøj skal være andet end ghettoområder. Derfor har Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening planlagt en helhedsplan for området. Her er Grontmij blevet rådgiver på et nyt vejprojekt, som skal åbne bydelen op og forbinde den med resten af Aarhus.

Helhedsplanen for Gellerupområdet er et af de mest ambitiøse udviklingsprojekter i Danmarks historie. Med en milliardinvestering arbejder Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune sammen om at gøre Gellerup til en levende bydel med flere funktioner.

Med helhedsplanen anlægges et helt nyt vejsystem; herunder en intern ringvej. De nye veje forbinder området med resten af Aarhus´ vejsystem og åbner Gellerup for resten af byen. Samtidig deler vejene det store område op i mindre kvarterer. Bygaden fra Bazar Vest til City Vest bliver rygraden i det nye vejsystem. I gaden vil der være et levende forretningsliv, og der bliver plads til fodgængere, cyklister, biler, busser og med tiden også letbanen.

- Grontmij arbejder allerede med udviklingsprojekter i Vejle og i Odense, hvor opgaven er den samme som i Gellerup og Toveshøj: At tilpasse et bestående byområde til moderne krav. Denne opgave er ekstra spændende, fordi vi – ud over de rent tekniske – også skal sikre, at de lokale beboere får god information om det, der sker i byggefasen, og at de bliver inddraget i projektet, så de føler et ægte ejerskab til de ændringer, der er på vej i deres nærmiljø, fortæller Jørgen Thomsen, Transportation & Mobility Director i Grontmij.

- Det er en udfordring, ikke mindst fordi der bliver talt rigtigt mange forskellige sprog i området. Jeg er derfor meget stolt af, at Grontmij er blevet valgt til denne opgave. Og vi glæder os til at komme i gang med at skabe et lokalområde, hvor beboere, virksomheder og institutioner kan dele en tryg hverdag og spændende, rekreative arealer med resten af Aarhus, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094