23948sdkhjf

Rubow og Effekt vinder 19.000 m² skolebyggeri

Vinderforslaget til Helsingørs nye skole med egen musikskole og idrætspark er netop præsenteret.
Rubow+Effekt har vundet projekt Skolen i Bymidten i Helsingør. En enstemmig dommerkomite har udpeget vinderprojektet, som omfatter fire delopgaver, der tilsammen skaber en tresporet skole med egen musikskole og idrætspark, centralt i Helsingør. Delopgaverne omfatter:

• En bæredygtig helhedsplan for bydelen

• Et multihus med café og flere sportshaller

• En ny udskoling/musikskole som om- og tilbygning af et oprindeligt bibliotek

• Energirenovering/ombygning af den eksisterende bygningsmasse til hhv. indskoling, mellemtrin, SFO, administration og faglokaler.

Projektet udgør ca. 19.000 m² fordelt på fire etaper og udbydes af Helsingør Kommune.

Vinderteamet består udover Rubow+Effekt af Aksel V. Jensen A/S og Lassen Landskab AS samt konsulenterne Charlotte Schuldt, pædagogisk konsulent v. KingoConsult, Ebbe Kromann-Andersen, pædagogisk konsulent v. Professionshøjskolen Metropol, Stephane Barbou des Places, Idébureau 2+1, Peter Bäcker Hansen, trafikingeniør v. ÅF Hansen & Henneberg, Niels V. Jordan v. Jordan Akustik og Peter Flynn, Arup.

12 bygninger med tilhørende byrum
Skolen i Bymidten er et forslag til en synergibaseret udvikling af en skole- og aktivitetsbydel, hvor arkitektur, funktioner, udtryk og historier kædes sammen til en meningsfuld læringsvej. En rød tråd for det enkelte barns skoleliv med udgangspunkt i en helt fundamental værdi – det skal være nemt at lære.

Helhedsplanen samler området, både funktionelt og oplevelsesmæssigt. Det store landskabstræk er bydelens placering på et skrånende terræn, som bearbejdes i forhold til tilgængelighed, lokalstemning og vandafledning.

Mellem bygningerne defineres en række forskellige lommepladser – fra de helt offentlige, Musiktorvet og Idrætspladsen, til de mere intime og specialiserede i henhold til elevernes alderstrin. En nye Multihal forbinder Byfælleden med resten af skolen i et simpelt og imødekommende landskabeligt, og offentligt tilgængeligt greb.

Udover Multihallen består den ny skole af 11 eksisterende bygninger med varierende bevaringsværdi. Forslaget dyrker bygningernes forskellighed i et bæredygtigt koncept, hvor bl.a. analyser af arkitektonisk kvalitet og pædagogisk potentiale udgør væsentlige programparametre i forhold til valg af indretnings- og energikoncept.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109