23948sdkhjf

Mega-udbud har fundet sine vindere

SKI har sat navn på de arkitekter og ingeniører, der bliver del af de nye regionale rammeaftaler. 70 virksomheder, herunder 9 konsortier, udgør det stærke felt.
I september 2011 offentliggjorde SKI sit største specialistudbud nogensinde, da intet mindre end 45 geografisk opdelte delaftaler for rådgivningsydelser blev sendt i udbud.

Det omfattende rammeudbud er nu afsluttet og et felt med op mod 70 velkvalificerede rådgivervirksomheder er udpeget som vindere. Aftalerne omfatter rådgivning inden for en lang række bygge-, anlægs- og planlægningsopgaver, som de offentlige bygherrer ventes at efterspørge de kommende år. Ikke mindst behovet for rådgivning om energirenovering samt projekter inden for vandforsyning og afløb er efterspurgte. Det samme gælder byggeprojekter i de kommunale omsorgsområder og sundhedssektoren.

Christian Lunding, udbudschef i SKI, forklarer, at baggrunden for udbuddet har været at gøre det så nemt og billigt som muligt for det offentlige at renovere og bygge.

- Den nye mulighed for køb af totalrådgivning for byggeri omfatter alle de ydelser, der traditionelt skal hentes ved et arkitekt- og et ingeniørfirma. Det vil lette og overskueliggøre processen fra start til slut. I en tid hvor der stilles store krav til bæredygtige byggerier, kræves der et tværfagligt samarbejde mellem alle fagdiscipliner. Det har vi haft stor fokus på at imødekomme med de nye rammeaftaler, siger han.

’Pladen fuld’ for Skala/TNT/Praksis
SKI har valgt at opdele udbuddene i geografiske områder; dels for at tage højde for differentierede priser fra landsdel til landsdel, og dels for at give så mange lokale specialister som muligt mulighed for at byde ind.

Netop det geografiske aspekt har spillet en stor rolle for de strategiske overvejelser hos Skala Arkitekter A/S i Horsens, der valgte at byde på opgaverne i samarbejde med to andre tegnestuer; fynske Praksis og københavnske TNT.

- Vi gik til udbuddet med en forventning om, at geografien kunne blive en udslagsgivende faktor, og derfor har vi sammensat et team, der er stærkt repræsenteret flere steder i landet. Det har naturligvis også spillet ind, at vi er tre tegnestuer, der er dygtige på hvert vores område. TNT er gode til energidesign, Praksis har specialiseret sig inden for renovering, og hos Skala har vi stor erfaring med institutionsbyggeri, forklarer Trine Vermund fra Skala Arkitekter til Building Supply.

Og strategien med fokus på geografi og tværfaglighed har i dén grad vist sig at være den rigtige. Skala/TNT/Praksis er således kommet med på samtlige af de ni rammeaftaler, som de havde ansøgt om.

Milliardstort potentiale
Aftalerne gælder i fire år, og i den periode forventes offentlige og halvoffentlige organisationer at købe ingeniørydelser for 1,2 mia. kr. og arkitektydelser for 356 mio. kr.

Et prisbenchmark af tilbuddene viser, at prisniveauet for de rådgivende ingeniørydelser som minimum bliver 11 pct. – eller årligt 34 mio. kr. – lavere end den tidligere rammeaftale. For arkitektydelser er der opnået priser, som ligger 3 pct. under markedsprisen. Dette svarer til en besparelse på knap 3 mio. kr. årligt.

Rammeaftalerne er frivillige og kan benyttes af alle statslige myndigheder, kommuner, regioner, selvejende og halvoffentlige organisationer. De forventes at træde i kraft med virkning fra den 1. januar 2013. Udbuddet er øjeblikket i stand still perioden, der udløber med udgangen af 7. december 2012.

Se listen over vinderne på rammeaftale '17.06 Rådgivende Ingeniørydelser'

Se listen over vinderne på rammeaftale '17.07 Arkitektsydelser'
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094