23948sdkhjf

Phønix Tag vil sætte turbiner på taget

Erhvervsejendomme, boligforeninger og offentlige institutioner er i centrum for tagcenter-kædens nyeste satsning.
- En lille revolution på markedet for vedvarende energi.

Konsulent Leo Elling Rasmussen fra Phønix Tag er ikke i tvivl, når han skal sætte ord på potentialet for den nye vindturbine ”Wind Heat Silence”, som tagcenter-kæden nu introducerer på markedet.

Turbinen har været tre år undervejs og er blevet til i samarbejde med Wind Heat A/S og iværksætter Alfred Lisbjerg. Sidstnævnte har investeret et syvcifret beløb og tusindvis af timer i opfindelsen.

- Det seneste år har vi set med solcellerne, at danskerne i høj grad er modtagelige for grøn energi, blot økonomien hænger forsvarligt sammen, fortsætter Leo Elling Rasmussen.

En ukuelig iværksætter er svær at stoppe
Turbinen kan monteres på de fleste typer af tage og kan i standardstørrelsen producere op mod 18.000 kWh el om året. Den kan også udvinde varme – døgnet rundt og året rundt. Løsningen er udviklet således, at ydelsen tilpasses i forhold til vindhastigheden. Er der stormvejr, sørger turbinen selv for at nedsætte gennemstrømningen af vind. Det betyder, at el-produktionen fortsætter i hårdt vejr – ved helt ekstreme vindforhold lukker turbinen selv helt ned.

Wind Heat Silence introduceres i første omgang i tre størrelser, hvor standardmodellen på 2,4 meter i vingefang er den mellemste. I den største udgave er vingefanget tre meter, og det betyder en fordobling af ydelsen, oplyser firmaet. Senere er der planer om at markedsføre en decideret husstandsmodel til private, der i størrelse passer til mindre tagflader.

Wind Heat Silence er et resultat af tre års ukuelig kamp for Alfred Lisbjerg, og nyhed beviser bare, hvor svært det kan være at stoppe en ukuelig iværksætter med en god idé. Heldigvis, slutter Leo Elling Rasmussen.

Phønix Tag er en kæde af ni selvstændige tagcentre med 250 professionelle tagdækkere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094