23948sdkhjf

Ny formand for midtjysk boligselskab

Johannes Stensgaard, Viborgs tidligere borgmester, bliver ved årsskiftet ny formand for Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup.
Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup, der er et af de største almene boligselskaber i Midtjylland, skal have ny formand. Efter 19 år på formandsposten har Jørn Cato Nielsen valgt at trække sig tilbage med udgangen af 2012. Beslutningen herom meddelte han på selskabets hovedbestyrelsesmøde tirsdag aften.

Til ny formand valgte hovedbestyrelsen Viborgs tidligere, mangeårige borgmester Johannes Stensgaard, der har siddet i boligselskabets hovedbestyrelse siden 2010, det seneste halve år som næstformand. Til ny næstformand valgtes Niels Peter Buch, der er formand for selskabets afdeling Dommerparken i Kjellerup.

Selv om Cato Nielsen trækker sig tilbage som formand, bevarer han en stærk tilknytning til Boligselskabet Sct. Jørgen. På hovedbestyrelsesmødet valgtes han nemlig til formand for et nyoprettet bygge- og udviklingsudvalg, hvis øvrige medlemmer bliver Poul Bloksgaard, formand for boligselskabets afdeling Østerled i Rødkærsbro, samt Svend Aage Madsen, formand for Højslev Boligselskab, der administreres af Boligselskabet Sct. Jørgen.

Store opgaver i vente
- Jeg har haft 19 meget spændende år som formand for Boligselskabet Sct. Jørgen. Perioden har været præget af stærk vækst og udvikling. Ikke for vækstens skyld, men altid med det dobbelte formål at kunne tilbyde et bredt og varieret udbud af boliger af høj kvalitet og til en fornuftig husleje samt at opnå en effektiv og rationel drift til gavn for vores beboere. På min nye post i bygge- og udviklingsudvalget skal jeg arbejde med nye spændende opgaver, bl.a. de sociale helhedsplaner i Rødkærsbro og Bjerringbro samt omdannelsen af de tidligere kommunale administrationsbygninger i Viborgs midtby. Det glæder jeg mig meget til, siger Cato Nielsen.

Da han i 1994 blev formand for boligselskabet, havde det cirka 1.700 lejemål, alle i og omkring Viborg. To år senere ansatte han en ny direktør, Hans Erik Lund. Sammen lagde de en ny vækst- og udviklingsstrategi for selskabet, som i dag har omkring 4.200 lejemål og administrerer yderligere cirka 1.300 lejemål for andre selskaber i tilsammen fire kommuner: Viborg, Silkeborg, Favrskov og Skive.

Strategien fastholdes
Boligselskabets kommende nye formand, Johannes Stensgaard, var borgmester i Viborg Kommune fra og med 1996 til og med 2009.

- Jeg glæder mig meget til min nye opgave som formand for Boligselskabet Sct. Jørgen, som er et meget velfungerende og veldrevet selskab. Fra mine mange år i kommunalpolitik kender jeg den meget vigtige rolle, som de almene boligselskaber har spillet og stadig spiller for den positive udvikling, der i mange år har kendetegnet Viborg-egnen, siger Johannes Stensgaard og fortsætter:

- Det er mit mål at fastholde Boligselskabet Sct. Jørgens vækst- og udviklingsstrategi, som i de kommende år i særlig grad vil blive udmøntet på de indre linjer. Mens en stor del af boligselskabets vækst tidligere skete ved fusioner med andre selskaber, vil væksten i de kommende år primært blive baseret på øget samarbejde med andre almene boligselskaber, stor bredde i boligtyper og ikke mindst renovering af eksisterende boliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109