23948sdkhjf

Arbejdsgiver betaler hvis sneen bremser arbejdet

Trods sne, is og kulde har medarbejderne ansvar for at møde til tiden. Men bremser vejret de fremmødtes arbejde, hænger arbejdsgiveren på regningen.
Snemasserne har flere steder gjort det sværere at komme frem end normalt, og som altid giver det anledning til spørgsmål om ansvar og ret forbundet med de kolde vejr.

Har medarbejderen gjort, hvad han kan for at møde til tiden, er snemasserne og glatte veje normalt lovligt forfald, således at det normalt ikke er bortvisningsgrund, hvis sneen forhindrer medarbejderne i at møde op til tiden. Medarbejderne skal selvfølgelig så vidt muligt tage højde for ekstra transporttid. Det skriver Dansk Erhverv.

Medarbejderen har derimod ikke krav på løn for de timer, vedkommende er udeblevet. Der kan tages højde for de manglende timer gennem løntræk, ændring af arbejdstidsplaner, fleks eller afspadsering. Alternativt kan medarbejderen vælge at bruge en feriedag eller en feriefridag. Med mindre overenskomsten siger andet, kan ferie ikke afholdes i timer. Derimod giver de fleste overenskomster adgang til at feriefridage afholdes i timer.

Det er arbejdsgivers ansvar
Anderledes forholder det sig dog, hvis medarbejderen er mødt på arbejde og vejrforholdene medfører at man ikke kan påbegynde arbejdet. I denne situation skal arbejdsgiver betale løn for den tid, hvor der ikke kan udføres arbejde. Det skriver Tekniq.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094