23948sdkhjf

Nyt udviklingsprojekt skal sikre bedre byggematerialer

Bæredygtighed, brandsikkerhed og økonomi er nøgleordene for et nyt, interessant projekt med DBI som tovholder.
DBI – Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut – er tovholder på et nyt udviklingsprojekt under InnoBYG om byggematerialer og brand.

Projektet er finansieret af Rådet for Teknologi og Innovation og har til formål at opbygge og formidle viden om, hvordan byggematerialer med svage brandtekniske egenskaber (fx komposit, plast, skummaterialer eller organiske materialer) kan anvendes uden at tilsidesætte hensynet til brandsikkerhed i byggeriet.

Værdiskabende aktiviteter til gavn for hele branchen
Projektet har til formål at fremme innovationen af energieffektive byggematerialer, der kan sikre branchen nye muligheder for at optimere balancen mellem bæredygtighed, brandsikkerhed og økonomi.

Ambitionen er at gøre det nemmere og billigere at introducere materialer i nye kombinationer inden for rammerne af den eksisterende lovgivning.

Projektet vil blive realiseret gennem følgende overordnede aktiviteter:
• Afdække hvilke brandtekniske udfordringer, branchen ser som de største barrierer for udviklingen af mere energieffektive produkter til energirenovering og nybyggeri – både nu og frem mod 2020.

• Gennemføre matchmaking og udvikle partnerskaber mellem vidensinstitutioner, byggevareproducenter og rådgivere med henblik på fælles forskningsprojekter, fx i form af innovationskonsortier.

• Introducere anvisninger og eksempler på konstruktionsløsninger, hvor brændbare men energieffektive byggematerialer indgår i samspil med andre materialer – og samlet set lever op til de lovkrav, der er for bygningens sikkerhed.

• Undersøge muligheder for forretningsudvikling inden for nye kombinationer af energieffektive byggematerialer.

Samarbejde på tværs skal skabe videnløft
Undervejs vil der specielt være fokus på to konkrete applikationsområder: ”Udvendig facadebeklædning” og ”Sandwichkonstruktioner”. Hensigten er at etablere et bredt funderet samarbejde med producenter, rådgivere og entreprenører, som sikrer fokus på relevans og kommercielt potentiale.

Projektet, der kører frem til 31. maj 2014, vil byde på et markant videnløft i form af de nyeste erfaringer og ’best practice’, komparative brandtests og effektiv videnspredning til de involverede parter og generelt til InnoBYGs medlemmer.

Vil din virksomhed være med?
Interesserede virksomheder har mulighed for at deltage i projektet og ad den vej bidrage til pragmatiske og anvendelige løsninger.

Kontakt
Projektkoordinator Anders Dragsted, and@dbi-net.dk / tlf. 5180 0139 eller projektleder Brian V. Jensen, bvj@dbi-net.dk / tlf. 6120 1663
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078