23948sdkhjf

Nedskrivninger trækker TK Development i rødt

Den nordjyske udviklingsselskab nedjusterer forventningerne efter tredje kvartal og lancerer samtidig en ny salgsstrategi, der skal skaffe øget likviditet.
TK Development realiserede i de første ni måneder 2012/2013 et resultat før skat på -326,4 mio. kr. mod et overskud på 38,8 mio. kr. i samme periode året før. Resultatet er negativt påvirket af værdireguleringer af investeringsejendomme og nedskrivninger af projekter på i alt 324,7 mio. kr.

- Ledelsen i TK Development har igennem en længere periode i koncernens bestræbelser på at afhænde færdigopførte projekter og investeringsejendomme oplevet en utilfredsstillende træghed i markedet. De manglende salg af færdigopførte projekter har medført binding af en betydelig del af koncernens finansielle ressourcer i færdigopførte projekter, hvilket har vanskeliggjort allokering af den nødvendige kapital til sikring af fremdrift i nye projekter knyttet til koncernens grundbeholdning, skriver TK Development i en fondsbørsmeddelelse.

Nedjusterer forventninger
Derfor har TK Development nu besluttet sig for at revurdere koncernens salgsstrategi, så der kan realiseres et hurtigere salg af ejendommene. Konsekvensen af den ændrede salgsstrategi er blandt andet, at ledelsen vil sælge ud af allerede færdigopførte projekter og investeringsejendomme, også selvom dette sker til reducerede priser, at man vil sælge udvalgte grunde, som ikke er væsentlige for TK Developments fremtidige strategi, og at der frigøres likviditet til koncernens finansielle beredskab ved i indeværende regnskabsår at foretage en række nedskrivninger.

- Uanset de vanskelige markedsforhold finder ledelsen det utilfredsstillende at måtte foretage de beskrevne nedskrivninger, konstaterer TK Development.

På baggrund af det skuffende resultat i årets første tre kvartaler er TK Development nødsaget til at nedjustere forventningerne til 2012/2013 som helhed. Nu forventes et resultat før skat på -300 mio. mod tidligere forventninger om et positivt resultat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.199