23948sdkhjf

79.000 m² godsbaneareal til i byudvikling

Aarhus Byråd har købt de sydlige godsbanearealer fra DSB for 205 mio. kr. Kommunen står dermed med et stærkt kort på hånden i de kommende års centrale byudvikling.
Aarhus Byråd har onsdag godkendt et køb af den sydlige del af Godsbanearealet fra DSB. Hermed ejer Aarhus Kommune det samlede Godsbaneareal, hvor det nye kulturproduktionscenter ”Godsbanen” på det nordlige areal allerede har vist stedets unikke og attraktive potentiale.

Rådmand for Teknik og Miljø Laura Hay ser med købet en unik mulighed for at skabe en spændende og sammenhængende byudvikling for området:

- Hele godsbanearealet er udlagt til byomdannelses-område. Det
Fakta:
Købesummen er 205 mio. kr.
Arealet er 78.881 m².
betyder, at vi i planlægningen har mulighed for at skabe både handel, erhverv og boliger eller offentlige formål som kultur- og fritidsaktiviteter. Jeg er overbevist om, at området med sin beliggenhed umiddelbart op til en række af vores store kulturinstitutioner i fremtiden vil blive et helt særligt sted for Aarhus.

I Kommuneplan 2009 fremgår det, at Godsbanearealet er højt prioriteret som et centralt beliggende byområde. Det er forventningen, at det fortsatte planlægningsarbejde for området går i gang i efteråret 2013, hvor Teknik og Miljø med inddragelse af Borgmesterens Afdeling og Kultur og Borgerservice vil udarbejde en byrådsindstilling om den nærmere planlægning og anvendelse af godsbanearealerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093