23948sdkhjf

Tre arkitektfirmaer skal give bud på Espergærdes udvikling

Hvordan kan Espergærde blive et endnu bedre sted at bo og leve? Det skal Adept, Tegnestuen Vandkunsten og Dorte Mandrup Arkitekter nu finde ud af.
I alt 22 firmaer bød ind på opgaven med at skitsere en helhedsplan for Espergærde, og projektets styregruppe har nu valgt tre arkitektfirmaer og deres samarbejdspartnere, der skal arbejde videre med forslagene. Det er firmaerne Adept, Tegnestuen Vandkunsten og Dorte Mandrup Arkitekter.

- Det glæder mig, at nogle af landets mest kompetente og visionære arkitektfirmaer ønsker at arbejde med Espergærdes fremtid. Det fortæller mig, at byen har mange kvaliteter, som er interessante både for os og andre at bygge videre på, siger borgmester i Helsingør Kommune, Johannes Hecht-Nielsen.

To hovedopgaver
Baggrunden for projektet er Helsingør Kommunes planer om at sælge to centralt beliggende grunde i Espergærde samt ønsket om, at udviklingen af grundene kan give området et generelt løft – hvor Espergærde bliver et endnu bedre sted at bo og leve.

Idékonkurrencen tager udgangspunkt i den dialogproces med borgerne i Espergærde, som Helsingør Kommune gennemførte i efteråret 2012. Her blev der også nedsat en følgegruppe blandt byens borgere. Følgegruppen vil også fortsat blive inddraget i arbejdet.

De to hovedopgaver, som de tre arkitektfirmaer skal arbejde med, er:

1) En kortfattet udviklingsstrategi for Espergærde, der giver bud på byens fremtidige udvikling med udgangspunkt i kommunens overordnede vision og resultaterne af borgerinddragelsen. Desuden skal der laves principielle forslag til anvendelse af en række områder, som i dag kun benyttes delvist, og som kan gøres mere attraktive.

2) En konkret plan for den centrale del af Espergærde med hovedvægt lagt på en række kommunalt ejede arealer, der planlægges udbudt til salg. Planen skal tage udgangspunkt i udviklingsstrategien og dermed give konkrete bud på, hvordan den centrale del af byen kan blive et endnu bedre sted at bo, arbejde, købe ind og besøge. Planen skal blandt andet komme med forslag til, hvordan der kan skabes flere mødesteder.

29. januar 2012 holdes en workshop, hvor de tre arkitektfirmaer forelægger deres tanker og ideer. De vil så blive debatteret med politikere, embedsfolk og følgegruppen af borgere.

De tre firmaer skal aflevere deres endelige forslag i begyndelsen af april. Bedømmelsen af forslagene vil ske i midten af april, og vinderprojektet ventes offentliggjort i maj 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172