23948sdkhjf

Elindco vinder projekt i Roskilde

Entreprenøren Elindco er sammen med Adept og Sloth Møller kåret som vinder af konkurrencen om en ny kræftrådgivning i Roskilde – det femte af i alt syv såkaldte ”Livsrum”.
Tre huse bygget ind i hinanden. Små nicher, et frodigt gårdrum samt et højloftet og lyst indre, præger den nye kræftrådgivning, som Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger i Roskilde.

Vinderprojektet blev afsløret torsdag d. 10. januar kl. 14.00 og vil komme til at ligge overfor Roskilde Sygehus og tæt på Roskilde kommunes sundhedscenter. Bag projektet står entreprenørfirmaet Elindco i samarbejde med arkitektfirmaet Adept og ingeniørfirmaet Sloth Møller.

- Vi bygger et hus, der føles trygt og rart og giver rum til alle former for liv. Rådgivningen kommer til at ligge i et parcelhuskvarter lige overfor Roskilde Sygehus, så det bliver nemt for kræftpatienter og pårørende at komme forbi til en kop kaffe og måske en snak mellem behandlingerne. I rådgivningen kan de møde andre, der også har kræft tæt inde på livet, tale med vores professionelle rådgivere og deltage i aktiviteter, siger Laila Walther, afdelingschef for Patientstøtte og Lokal indsats i Kræftens Bekæmpelse.

Rådgivningen i Roskilde er den femte ud af i alt syv Livsrum, som bygges over de næste par år.

Arkitektur der understøtter livskvaliteten
Roskildes nye Livsrum består af tre huse, der flettes ind i hinanden. Man kommer ind i huset fra Gormsvej, og modtages i et rummeligt vindfang, der fører ind i husets hjerte. Et lyst og højloftet fællesrum med et køkken samt reoler fra gulv til loft. Det er et rum, der åbner op og inviterer ind i husets andre rum med værksted, bibliotek, lounge, samtale- og træningsrum. Overalt er der indbygget små nicher og bænke. Den tragtformede have er frodig og uhøjtidelig. De nuværende træer bevares, og der bygges et orangeri, som et ekstra lunt uderum.

- Den nye kræftrådgivning kommer til at signalere, at her er hjemligt og trygt at være. Vi vil gerne vise, at arkitektur kan understøtte livskvaliteten, når man befinder sig i en svær situationen i livet. Vi kan tydeligt se, at de projektforslag, som er kommet denne gang, bygger videre på den viden og de erfaringer, som er skabt gennem de øvrige Livsrum konkurrencer, siger projektleder Marianne Kofoed fra Realdania.

Det første spadestik til byggeriet vil efter planen blive taget i august 2013. Og allerede i marts 2014 forventer Kræftens Bekæmpelses ansatte og frivillige, at kunne byde kræftpatienter og pårørende velkommen i Roskildes nye kræftrådgivning.

Kræftens Bekæmpelse og Realdania vil henover de næste år bygge syv nye kræftrådgivninger i Næstved, Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde og Herlev. Mere information om projektet findes på www.livsrum.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125