23948sdkhjf

Ny montage- og installationsvejledning for solceller

Teknologisk Institut har udarbejdet en ny vejledning til montage af solceller på de mest gængse tagtyper.
Montagevejledningerne henvender sig til alle montører og installatører af solcelleanlæg. Den er udarbejdet af Teknologisk Institut og gengivet af DS Håndværk & Industri.

Den indeholder dels baggrundmateriale til monterings- og installeringsvejledninger til håndværkere og rådgivere samt eksempler på monteringsvejledninger. Herunder er den udformet som en praktisk guide til, hvordan man anvender de beslag der findes på markedet på den byggeteknisk mest forsvarlige montage i forhold til at undgå fugt- og konstruktionsskader. Anbefalinger går på montage af solceller på de mest gængse tagtyper som tagstenstage, fibercementpladetag og tagpaptage.

El-arbejdets udførsel er der også en række anbefalinger til i vejledningen. Denne del er lavet på baggrund af den nye stærkstrømsbekendtgørelse.

Løsningerne er udarbejdet under hensynstagen til bestemmelserne i trænormen, professionel viden og erfaring med trækonstruktioner i Danmark samt normal dansk byggeskik og håndværksmæssig praksis. Samtidig er hentet erfaringer fra Tyskland. Netop erfaringer fra Tyskland og tyske montagematerialer, som er anvendt på mange danske tage, får også en særlig plads i rapporten.

Problemer med solceller
Da der er forskel på danske og tyske tagkonstruktioner, og en del af montagematerialer på det danske marked er tysk, har det nogle steder medført utilstrækkeligt fæstnede solceller og skader på tagsten og lægter.

Læs mere: Ny montagevejledning anbefaler bedre fæstning af solceller.

Vejledningen pointerer også, at en vurdering af tagkonstruktionen bør indgå i overvejelserne omkring montering af et solcelleanlæg. Det fremhæves, at nogle tagkonstruktioner skal forstærkes, mens andre simpelthen ikke er egnede.

Find montage- og installationsvejledningen på: www.ds-net.dk.

Vejledningen vil løbende blive udbygget og revideret, efterhånden som der kommer flere resultater og erfaringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094