23948sdkhjf

KG Hansen vinder Herning-projekt

Entreprenøren KG Hansen har i samarbejde med Claus Pryds og Ingeniør’ne vundet Hernings nye kræftrådgivning – det sjette ud af i alt syv såkaldte ”Livsrum”.
En spændende planløsning med mange niveauforskelle, en tagterrasse, nye kviste og smukke højloftede rum præger den nye kræftrådgivning, som Kræftens Bekæmpelse og Realdania skal bygge lige ved Herning Sygehus.

Nyt og gammelt går så at sige hånd i hånd i ombygningen af den gamle herskabsvilla, der skal udgøre kræftrådgivningen i Herning. Vinderprojektet realiseres af entreprenørfirmaet KG Hansen i samarbejde med arkitektfirmaet Claus Pryds samt ingeniørfirmaet Ingeniør’ne og er den sjette ud af i alt syv Livsrum, som bygges over de næste par år.

Den gamle herskabsvilla er opført omkring år 1900, og det vindende projekt har skabt en smuk syntese mellem nyt og gammelt. Villaen bygges ud i materialer, der udvendigt matcher den gamle stil, så huset falder naturligt ind i kvarteret. Det store fællesrum har god kontakt i niveau til den attraktive have udenfor.

Fællesrummet breder sig ind og op i villaen, hvor den smukke gamle spisestue lever videre som spisestue. Huset indeholder spændende og varierede rum som en lounge, et køkken, et bibliotek og et træningslokale, der er formgivet som et særdeles smukt højloftet rum, der har en god kontakt og kik til haven og de andre rumzoner.

- Den nye kræftrådgivning kommer til at signalere, at her er der hjemligt og trygt at være. Vi vil gerne vise, ar arkitektur kan understøtte livskvaliteten, når man befinder sig i en svær situationen i livet, og vi kan tydeligt se, at de projektforslag som er kommet denne gang, bygger videre på den viden og de erfaringer, som er skabt gennem de øvrige Livsrum konkurrencer, siger projektleder Marianne Kofoed fra Realdania.

Det første spadestik til byggeriet vil efter planen blive taget i juni 2013. Og allerede i januar af 2014 forventer Kræftens Bekæmpelses ansatte og frivillige i Herning, at kunne byde kræftpatienter og pårørende velkommen i den nye kræftrådgivning.

Kræftens Bekæmpelse og Realdania vil henover de næste år bygge syv ny kræftrådgivninger i Næstved, Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde og Herlev. Projektet kaldes Livsrum, og de nye rådgivninger kommer til at ligge tæt på de kræftbehandlende sygehuse. Mere information om projektet findes på www.livsrum.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.107