23948sdkhjf

Indblik i byggeprojekter på Aalborg Havn

"Musikkens Hus området – landskabsprojekt” er navnet på en udstilling om den rivende udvikling, som området ved Aalborgs havnefront gennemgår.
Tirsdag den 15. januar kl. 15.00 åbner udstillingen ”Musikkens Hus området – landskabsprojekt” i Spidsgatterhallen, Utzon Center i Aalborg.

Stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen, Aalborg Kommune vil ved åbningen byde velkommen og introducere projektet og Eva Møller Sørensen fra arkitektfirmaet C.F. Møller vil fortælle nærmere om ideerne bag og de konkrete løsninger.

Landskabsprojektet for Musikkens Hus området afgrænses af fjorden, Rendsburggade, Nyhavnsgade og Stuhrsvej, og er udarbejdet af Aalborg Kommune med COWI og C.F. Møller som rådgivere. Området præges af de store markante bygninger – først og fremmest Musikkens Hus, men også et projekt med ungdomsboliger i to bygningssektioner og et 20.000 m² stort byggeri til Aalborg Universitet alle tegnet af Henning Larsen Architects og Cowi.

Projektets bærende idé er en fortsættelse af den eksisterende havnepromenade som udvides og danner en grøn forplads til en hævet byplint, hvor områdets forskellige bygninger er placeret. Plintens varierede kanter skaber en række forskellige muligheder for ophold og aktiviteter. Området får en grøn karakter med fokus på læ og sol. Udstillingen fortæller desuden om områdets kommende bebyggelse.

Udstillingen kan besøges indtil den 14. april 2013. Der er gratis entre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078