23948sdkhjf

På vej mod nyt bycenter i Vordingborg

Et 40.000 m² stort centerbyggeri er i støbeskeen i Vordingborg. Planlægningen af byggeriet blev sendt i prækvalifikation kort før jul.
Frem til den 21. januar kan interesserede firmaer byde ind på et nyt multifunktionelt centerbyggeri, der efter planen skal opføres på og omkring den nuværende rådhusgrund i Vordingborg.

Idéen er at opføre op mod 40.000 m² fordelt med 7.000 m² administrationscenter, 30.000 m² til dagligvarebutik og detailbutikker samt eventuelt 3.000 m² bibliotek.

Den nu udbudte kontrakt omfatter projektudvikling og projektering frem til projektforslagsniveau af centerbyggeriet i samarbejde med Vordingborg Kommune og kommunens tekniske og finansielle rådgivere.

- Vi har med vores beliggenhed tæt på den kommende Femern forbindelse og status som uddannelsesby et stort potentiale for også at være en attraktiv handelsby. Men med den nuværende økonomiske krise, stigende internethandel og øget konkurrence fra vores større nabobyer, så sker det ikke af sig selv. Vi har tidligere fået udarbejdet en analyse fra Institut for Center-Planlægning, som viser, at et butikscenter i Vordingborg midtby kan styrke handelslivet i byen. Så vi har en stærk tro på, at det er den rigtige vej at gå, siger borgmester Henrik Holmer.

Sammenhæng med det etablerede handelsliv
Bycenteret planlægges opført i forlængelse af de eksisterende butikker i bymidten, så der kan skabes sammenhæng og synergi mellem det etablerede handelsliv i byen og butikkerne i det kommende center. Med beslutningen om at opføre et bycenter går Vordingborg Kommune aktivt ind i kampen mod den landsdækkende tendens med butikslukninger.

Det vindende projekt skal danne grundlag for et efterfølgende selvstændigt udbud af en kontrakt, der omfatter erhvervelse af rådhusgrunden, forpligtelse til at opføre centerbyggeriet i totalentreprise samt tilbagesalg eller udleje af administrationsdelen og det eventuelle bibliotek til Vordingborg Kommune. Kommunen forventer i forbindelse med projektudviklingen og projekteringen at træffe endelig beslutning om, hvorvidt man ønsker at tilbagekøbe eller leje de relevante dele af centerbyggeriet.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078