23948sdkhjf

Åben invitation til landets arkitekter

Dansk Arkitektur Center og DR står bag et et projekt, der skal virkeliggøre borgernes drømme for deres lokalområde. Op til fem arkitektvirksomheder inviteres med.
Dansk Arkitektur Center er i samarbejde med Danmarks Radio i fuld gang med forberedelserne til et projekt, der skal skabe en bred, landsdækkende debat om arkitekturens potentiale til at skabe nye rammer for liv og fællesskaber.

Processen vil blive formidlet intensivt på DRs platforme bl.a. i en programrække på DR2.

Hvad går projektet ud på?
Projektet vil udfordre forestillingen om arkitekturens potentiale og borgernes mulighed for medskabelse. Det er borgernes drømme og behovet for forandringer i deres lokalområde, der i projektet skal spille sammen med arkitekternes faglighed.

Den arkitektoniske ramme for projektet vil være midlertidig udnyttelse af funktionstømte områder, hvor en arkitektonisk indsats kunne få en positiv betydning for lokalområdet og dets borgere.

Arkitekternes faglighed og borgernes drømme
Arkitekterne får på baggrund af forslag fra borgerne til opgave at udvikle og realisere forslag i et tæt samarbejde med forslagsstillerne.

Det forventes, at de realiserede projekter minimum skal kunne eksistere i 3-5 år. Projekter med en længere, ikke defineret varighed vil dog også kunne komme i betragtning.

I arkitekternes bidrag efterspørges en eksperimenterende og innovativ tilgang til arbejdet med skabelsen af nye rum, mødesteder og pladser, som udfordrer den gængse måde at arbejde med arkitektur og byudvikling på. Realiseringen af projektet vil foregå over sommeren 2013, hvor også programrækken til DR2 vil blive optaget.

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem Dansk Arkitektur Center og DR. Realdania og Lokale og Anlægsfonden støtter de forslag, der realiseres, mens Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg støtter de bidragende arkitekter.

Læs mere her (åbner som pdf)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093