23948sdkhjf

Aarsleff graver ved Kronborg

Det bliver i bogstaveligste forstand en historisk dag, når entreprenørfirmaet Aarsleff i denne uge begynder at grave Kronborgvej ved Kronborg væk.
Dermed nærmer tiden sig, hvor Kronborg atter får en større voldgrav omkring slottet – en voldgrav, der også eksisterede, da alle skibe på vej gennem Øresund lagde til ved Helsingør for at betale Øresundstold til Kongen.

For at fjerne Kronborgvej langs med slottets mur på vej ud mod Ndr. Mole skal der graves omkring 20.000 tons jord bort. Der er udført miljøboringer, og der er miljøtilsyn på under hele gravearbejdet. En stor del af jorden er ren jord, mens resten af forurenet jord.

Genbrugsmulighed i arbejdet
Som udgangspunkt bliver al jorden kørt bort, men det kan være, at Aarsleff beholder noget jord, der evt. skal bruges til den sidste del af arbejdet med Projekt Kulturhavn Kronborg, nemlig reetableringen af glaciset, der er et ydre forsvarsområde, som lå nordvest for Kronborg.

Det er projekt Kulturhavn Kronborg, der graver Kronborgvej væk. Et vigtigt formål med projektet er netop at fremhæve Kronborg og frilægge nogle af fæstningsværkerne. Dermed bliver slottets historie og placering i forhold til Helsingør by mere synlig.

Kulturhavn Kronborg er et landskabsprojekt, der fremhæver Kronborgs placering og åbner Helsingør mod vandet. På området er det nye søfartsmuseum også i fuld gang med at blive bygget, mens Kulturværftet er det 3. byggeprojekt. Kulturværftet er åbnet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084