23948sdkhjf

2 milliarder mere til byggeri

Regeringen og KL er blevet enige om, at kommunerne kan hæve anlægsinvesteringerne med 2 mia. kr. i 2013.
Med to milliarder kroner ekstra til anlægsinvesteringer i 2013 vil de samlede kommunale anlægsinvesteringer nå op på 18 mia. kr. Mange kommuner har for længst annonceret, at de har projekter klar, og hos Dansk Byggeri forventer man derfor en hurtig effekt.

- Det er et godt tidspunkt at lempe for kommunernes anlægsinvesteringer, og i byggeriet håber vi på, at kommunerne vil tænke hurtig igangsættelse ind i planerne. Nogle kommuner har sågar aflyst projekter efter udbud, og de projekter må vi håbe på hurtigt bliver omsat i aktivitet for bygge- og anlægsvirksomheder, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Han påpeger, at især de små og mellemstore byggevirksomheder har brug for en håndsrækning, og for kommunerne vil der således god fornuft i at igangsætte de projekter, som presser sig på, mener Lars Storr-Hansen.

Til gavn for væksten og beskæftigelsen
Beslutningen om at hæve anlægsloftet skal ses i sammenhæng med en forventning om, at kommunerne vil have lavere serviceudgifter i 2013, hvilket giver plads til at øge anlægsinvesteringerne.

En forudsætning for de øgede anlægsinvesteringer er derfor, at kommunernes samlede 2013-regnskab for service og anlæg er i overensstemmelse med budgetterne. Regeringen og KL vil i fællesskab følge udgiftsudviklingen i 2013 tæt med henblik på at sikre, at denne forudsætning overholdes.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager siger:

- Det glæder mig, at kommunerne på denne måde kan styrke de fysiske rammer i kommunerne, og at vi samtidig øger de offentlige investeringer til gavn for væksten og beskæftigelsen. Regeringen har klart tilkendegivet, at kommunernes regnskaber for 2013 skal leve op til den samlede ramme for service og anlæg, som vi aftalte med økonomiforhandlingerne for 2013.

Aftalen skal endeligt bekræftes af KL's bestyrelse torsdag den 17. januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204