23948sdkhjf

Ny manual til den danske byggeindustri

I næste uge udgiver Vugge til Vugge Danmark og 3XNs innovationsenhed, GXN, en ny designmanual, der giver et indblik i, hvordan man arbejder med Cradle to Cradle i praksis.
Dansk Arkitektur Center danner rammen, når Vugge til Vugge Danmark og 3XNs innovationsenhed, GXN, tirsdag den 22. januar løfter sløret for indholdet af en ny manual til den danske byggeindustri.

Manualen rummer anvisning for implementering af Cradle to Cradle (C2C)-strategien i det byggede miljø, og den er udarbejdet i tæt samarbejde med nationale og internationale eksperter; herunder C2Cs grundlæggere arkitekt William McDonough og kemiker Michael Braungart.

Manualen henvender sig bredt til aktører i byggebranchen, der ønsker at arbejde med C2C. Det er den første byggemanual, som giver helt konkrete eksempler på, hvordan byggebranchen kan optimere sit ressourceforbrug og reducere – eller helt eliminere – sin produktion af affald.

- Manualen er skrevet for at give indblik i, hvordan man arbejder med C2C i praksis, og den kan bruges som inspiration af både praktikere som arkitekter og ingeniører samt af bygherrer og politikere. Ved at adressere alle byggeriets faser er målet, at manualen kan bruges som inspirationskilde – fra udviklingen af det indledende program over skitsering og projektering til det endelige tilsyn af et byggeri. Manualen adskiller sig fra traditionelle grønne strategier og værktøjer ved at anskue det byggede miljø ud fra et holistisk perspektiv, der lægger op til innovation og kontinuerlig forbedring, oplyser Vugge til Vugge Danmark.

Manualen præsenteres ved en konference på DAC, hvor Ida Auken og Martin Lidegaard optræder som talere sammen med de internationale stiftere af Cradle to Cradle; William McDonough og Michael Braungart.

Læs mere på www.vuggetilvugge.dk/byggemanual
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.302