23948sdkhjf

Social dumping: Udenlandske virksomheder trodser vinterkulden

Onsdagens aktion på landets byggepladser viste, at der fortsat er meget at komme efter - både med hensyn til sikkerhed og skatteforhold.
Arbejdstilsynet, Skat og politiet var i onsdag på årets første landsdækkende aktion mod social dumping.

Konklusionen er, at der fortsat er behov for en indsats mod social dumping. Vinterkulden har ikke sat en stopper for arbejdet og heller ikke for overtrædelser af lovgivningen.

Arbejdstilsynet gennemførte i løbet af dagen 85 kontrolbesøg og gav i alt 62 reaktioner. Af disse var 43 reaktioner for alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven. Arbejdstilsynet forventer dertil at afgive fem indstillinger til politiet for overtrædelse af anmeldepligten til RUT.

- Desværre så vi på aktionen, at der igen var livsfare for både danske og udenland-ske beskæftigede. Eksempelvis blev der arbejdet med en motorsav, så vi måtte standse arbejdet, og der var tunge løft, som navnlig i en kold tid kan føre til akutte problemer i ryg og led. Desuden var der også fem udenlandske virksomheder, som ikke var registreret korrekt og derfor står til bødestraf, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Hasse Mortensen.

Fortsat nødvendigt med aktioner
Skats observationer og resultater fra gårsdagens aktion viser det samme, som Skats medarbejdere har set ved tidligere aktioner – der er fortsat meget at komme efter. Umiddelbart skal der gennemgås forhold om mulig overtrædelse af skatte- og afgiftslovgivningen i 47 tilfælde. Disse er fundet blandt de i alt 104 virksomheder, der blev kontrolleret. Forholdene omhandler velkendte problemstillinger som eksempelvis arbejdsudleje, skattepligt, sondring mellem selvstændig virksomhed og lønmodtager.

- Aktionen i går bekræfter, at det er væsentligt, at vi til stadighed holder fokus og gennemfører aktioner på området, udtaler Skattedirektør Per Jacobsen.

Politiet har anholdt en enkelt 3. landsstatsborger, der ikke var i besiddelse af gyldig arbejds- og opholdstilladelse.

Aktionen var den første af årets otte landsdækkende aktioner mod social dumping. Dertil følger 24 regionale aktioner. Indsatsen mod social dumping er en del af udmøntningen af regeringens aftale med Enhedslisten om at styrke indsatsen mod social dumping.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079