23948sdkhjf

JVK starter forfra efter konkurs

En uge efter konkursbegæringen har direktør Arne Andersen købt rettighederne til JVK-navnet. Han må nu starte op fra bunden.
Efter flere år med massive underskud iværksatte Jydsk Vindueskompagni i efteråret en omfattende strukturændring , hvor fem varemærker blev samlet under et navn; JVK Vinduer.

Samtidig sagde virksomheden farvel til en del medarbejdere i såvel produktion som administration, men redningsplanen holdt ikke i mål, og den 9. januar indgav ledelsen konkursbegæring.

Siden har der været en del forvirring blandt kunder og i branchen, men onsdag eftermiddag tog direktør Arne Andersen bladet fra munden. I et svar til utilfredse kunder på JVK Vinduers facebook-side, skriver han blandt andet følgende:

- Fra konkursbegæring onsdag den 9. januar 2013 fortsætter virksomheden som et konkursbo og færdigproducerer de vinduer, der er bestilt. I går, onsdag den 16. januar kl. 16.00, blev det godkendt af boets advokat, at jeg har fået mulighed for at købe navnet for et stort millionbeløb i konkurrence med andre budgivere. Derfor har jeg har ikke haft mulighed for at svare på jeres spørgsmål før her til morgen, skriver Arne Andersen.

Igangværende ordrer færdigproduceres
Med konkursen har JVK sagt farvel til omkring 150 medarbejdere, og for Arne Andersen har det været hårdt at se livsværket smuldre:

- Det er trist at lukke fabrikken. Guderne skal vide, at vi kæmpede til det sidste, men enderne ville ikke nå sammen, siger han til Building Supply.

Da konkursen indtraf, havde fabrikken 8-10 mio. kr. ordrebeholdning i gang. Disse ordrer færdigproduceres af konkursboet, og medarbejderne fratræder trinvist, i takt med at opgaverne afsluttes – formentlig i løbet af næste uge. Arne Andersens nye selskab vil stå for levering og montering ude hos kunderne.

- Jeg har overtaget forpligtelsen af levering af alle bestilte vinduer fra det gamle selskab, så ingen private mister deres indskud på nye vinduer, siger han.

Starter meget forsigtigt
Det nye JVK starter op i virksomhedens gamle lokaler i Vorbasse, som har stået tomme, siden man for omkring fem år siden samlede aktiviteterne i Føvling. Produkterne bliver de samme som hidtil, men setup’et bliver meget beskedent sammenlignet med det gamle JVK.

- Man skal lære at krybe, før man kan gå, og vi starter derfor op med 6-8 mand. Jeg håber naturligvis, at vi får så travlt, at der bliver plads til nogle af de dygtige medarbejdere, vi har sagt farvel til. Men vi starter meget forsigtigt, siger Arne Andersen, der har investeret et tocifret millionbeløb i rettighederne til JVK-produkterne.

- Jeg har valgt at starte forfra med JVK Vinduer, fordi jeg brænder for vinduer. Det er et godt brand og nogle gode produkter. Jeg lever og ånder for vinduer, og jeg er meget glad for, at det lykkedes mig at få finansieringen på plads, så jeg kunne investere i mit livsværk. Vi er blevet taget forbavsende positivt imod. Det holder os oppe, og giver os modet til at få det her op at køre. Jeg er overrasket over, hvor tålmodige kunderne er. Vi håber, at vi kan gøre gengæld ved at få ryddet op i en fart, slutter han.
Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11