23948sdkhjf

VVSere afsløret i autorisationssnyd

Fem ud af 100 VVS-firmaer havde ikke den nødvendige autorisation. Det viser en stikprøve foretaget af Søndagsavisen.
Snyd med autorisationen er fortsat et stort problem blandt landet VVS- og el-installatører. Det viser en stikprøve blandt 100 VVSere og 100 el-installatører, som er foretaget af Søndagsavisen.

Fem VVS-firmaer og to af el-firmaerne havde ikke den fornødne autorisation. Afsløringen har ført til, at Tekniq har anmeldt det ene af firmaerne til Skat og de øvrige seks til Sikkerhedsstyrelsen. Tekniq vil ifølge Søndagsavisen holde blikket rettet mod yderligere fire elinstallatører.

Opprioritering hos Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen har øget indsatsen op området. Blandt andet fordoblede man sidste år bødestraffen for snyd med autorisation til minimum 10.000 kr.

- Det kan desværre nok aldrig undgås, at der er nogle, som prøver at snyde og pynte sig med lånte fjer. Men vi har opprioriteret på området og ændret vores procedurer for at blive mere effektive og for at få fokus på det, som kan være decideret farligt, siger Dorthe G. Rasmussen, pressechef i Sikkerhedsstyrelsen til Søndagsavisen.

Svært at bevise snyd
Hvor mange anmeldelser af autorisationssnyd der var i 2012 er endnu ikke gjort op. Det bliver dog ikke mindre end de 329, der var tale om i 2011, og hvoraf halvdelen førte til politianmeldelser.

Ifølge teknisk chef i Tekniq, Christian Jarby, er det ikke alle firmaer, som bryder loven der bliver anmeldt. Bl.a. skal der en del til for at bevise snyd. Ligeledes reklamerer mange af snyderne ikke direkte med autorisation, men lader det komme frem i samtaler med kunderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068