23948sdkhjf

Kæmpe potentiale i energirenoveringer

Energirenovering kan her og nu give store gevinster og skabe langtidsholdbare arbejdspladser. Fagmessen VVS’13 får central rolle i formidling af nye og avancerede løsninger, lyder det fra medarrangør.
- Sol og vind løser ikke de energimæssige udfordringer. Det tager mange år, før det vil ske. Derfor er der her og nu behov for at få sat gang i energirenoveringen. Det er projekter, som giver store besparelser, hvor tilbagebetalingstiden er kort og som skaber langtidsholdbare arbejdspladser, siger direktør Willy Goldby fra den faglige organisation Veltek, som er medarrangør af den store fagmesse VVS’13 i Odense i april.

Ved at sætte gang i energieffektive projekter kan man eksempelvis undgå at uhensigtsmæssige installationer dagligt er årsag til et kæmpe spild af rent drikkevand og at varme- og ventilationsanlæg blot har en virkningsgrad på 60 procent. Kendskab til og anvendelse af nye måle- og automatiseringssystemer kan give betydelige besparelser på energiforbruger i både private hjem og i erhvervsbyggerier – et område, der tegner sig for 40 procent af verdens samlede energiforbrug.

Skal præsentere mulighederne for kunderne
Det er producenterne i et samspil med ingeniører og VVS-installatørerne, der sidder med nøglen til projekterne. Det er dem, der har kendskabet til mulighederne og som skal være i stand til at præsentere dem for markedet. Rådgivningen spænder lige fra den enkelte husejer, til boligselskabernes viceværter og de offentlige og institutionelle bygningsejere.

For at imødekomme behovet for ny viden rummer fagmessen VVS'13 det centralt placerede ”Energiens Torv”. Det er her virksomhederne på 20 – 25 minutter har mulighed for at præsentere deres løsninger til energirenovering. Det er det faglige indhold og den værdi løsningen skaber for kunden, der lægges vægt på. Det salgsmæssige aspekt kommer i anden række og er koncentreret omkring de enkelte stande.

VVS’13 finder sted i dagene fra den 17. til 19. april i Odense Congress Center. Arrangørerne venter at udstillingen besøges af godt 8.000 fagfolk – spændende fra VVS installatører, smede, ingeniører til repræsentanter fra boligselskaber og offentlige institutioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094