23948sdkhjf

Nye selskaber skal koste 1 krone

Regeringen vil indføre en ny selskabsform, som gør det både lettere og billigere for iværksættere at starte nye firmaer op.
De kendte aktieselskaber (A/S) og anpartsselskaber (ApS) skal suppleres med en ny selskabsform, som får navnet ”iværksætterselskaber” (IVS).

Det fremgår af udkastet til et lovforslag, som Jyllands-Posten i dag løfter sløret for.

Det koster mindst 500.000 kr. at stifte et aktieselskab, mens kapitalkravet til anpartsselskaber er på 80.000 kr. Ifølge avisen ønsker regeringen at nedsætte kravet for anpartsselskaber til 50.000 kr., mens de nye iværksætterselskaber skal kunne oprettes for et symbolsk beløb på 1 kr.

- Iværksættere og vækstvirksomheder er vigtige for Danmark. De skaber fornyelse, styrker produktiviteten og står for ca. en tredjedel af alle nye job i Danmark, konstaterer Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) og fortsætter:

- Vi har brug for, at flere får lyst til og mod på at prøve kræfter med livet som iværksætter. Og vi har brug for, at de får de nødvendige kompetencer, så de kan føre deres ambitioner ud i livet.

Iværksætterskatten også afskaffet
Regeringens eget ”Iværksætterindeks 2012” fra november sidste år fastslår, at de danske iværksættere især halter bagefter inden for iværksætterkultur samt adgang til finansiering.

Det er netop disse udfordringer, erhvervs-og vækstministeren ønsker at fjerne med lovforslaget, som kommer i kølvandet på vedtagelsen af L49-lovforslaget, som i december var med til at afskaffe den såkaldte iværksætterskat, der blev gennemført i 2009.

Med afskaffelsen af iværksætterskatten har regeringen indført skattefrihed for avancer af selskabers unoterede porteføljeaktier uanset ejertid. Et indgreb, der finansieres ved at forhøje lønsumsafgiften for den finansielle sektor.

Fakta: Danmark som iværksætterland
• De danske rammevilkår for iværksætteri er placeret på en samlet 10. plads blandt OECD-landene.

• På punktet ”Iværksætterkultur” indtager Danmark en 21. plads, mens Danmark til gengæld topper listen, når det gælder ”Markedsforhold”. Foruden iværksætterkulturen har regeringen især fokus på at lette adgangen til finansiering for de danske iværksættere.

• Der blev i 2010 skabt 31.400 reelt nye firmaer med tilsammen 9.200 årsværk i Danmark. Det var lidt over 4.000 flere nye firmaer og 400 flere årsværk, end der blev skabt i 2009. Antallet af nye firmaer i 2010 var dog væsentligt lavere end i før-kriseårene, 2005-2008.

• Der blev skabt 206 nye højvækstvirksomheder i perioden 2007-2010, hvilket var et fald på 4 pct. i forhold til foregående periode 2006-2009.

(Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet / Danmarks Statistik)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094