23948sdkhjf

Tagrenovering på Videbæk Skole

En række vandskader i tagkonstruktionen på Videbæk Skole skal forbedres for tre mio. kr. Det anbefales byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Selve vandindtrængningen er sket i forbindelse med en række nordvendte dæmpspærre. Den anvendte type dampspærre er ikke velegnet til tagflader, der vender mod nord. Dette er dog en viden, som først blev kendt efter, at Videbæk Skole stod færdig i august 2005. Anvendelsen af dampspærren og opsætningsmetoden var således anerkendt som god byggeskik på opførelsestidspunktet.

- Det er ærgerligt, og når der samtidig er tale om en næsten helt ny skole fra 2005, så er det selvfølgelig endnu mere irriterende, at vi er nødt til at finde et forholdsvist stort beløb i budgettet, siger Lennart Quist, formand for Børne- og Familieudvalget, som tilføjer, at udgiften kun vil vokse, hvis man venter.

Flere undersøgelser
To af hinanden uafhængige undersøgelser fra henholdsvis COWI og ”Goritas bygningsundersøgelser” har vurderet konsekvenserne ved vandindtrængningen. Begge undersøgelser har konstateret skimmelsvamp som følge af situationen, og i den seneste rapport fra COWI anbefales det, at der snarest foretages en udbedring, der sikrer mod nedbrydning af tagkonstruktionen samt et godt indeklima.

Byrådet behandler Børne- og Familieudvalget anbefaling på byrådsmødet den 19. februar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094