23948sdkhjf

Dansk arkitektur i fint selskab

Dansk Henning Larsen Architects og BIG er med i to finalist-projekter til EUs pris for moderne arkitekter - Mies Van Der Rohe Awards 2013.
Europa-Kommissionen og Mies van der Rohe-stiftelsen har løftet sløret for de fem finalister, der skal konkurrere om EU's pris for moderne arkitektur – Mies van der Rohe-prisen 2013.

Superkilen på Nørrebro af BIG og Harpa - Reykjavik Koncertsal og Konferencecenter af Henning Larsen Architects og Olafur Eliasson er blandt finalisterne. Det skriver DAC.dk.

I alt blev 335 værker fra 37 europæiske lande, der deltager i EU's kulturprogram, indstillet til prisen. Heraf blev de fem finalister udvalgt af et ekspertpanel med bl.a. Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center.

Den endelige vinder og modtageren af særprisen for den bedste nye arkitekt vil blive bekendtgjort i maj, og priserne bliver uddelt ved en prisoverrækkelse den 6. juni i Mies van der Rohe-pavillonen i Barcelona i Spanien.

To finalister med dansk islæt
Islands nye koncerthus Harpa i Reykjavik , som er designet af Henning Larsen Architects i samarbejde med Batteriið Arkitekter. Den spektakulære facade mod syd er skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson i samarbejde med Henning Larsen Architects.

Harpa har siden åbningen i august 2011 modtaget international hæder flere gange. Koncerthuset optræder bl.a. på det britiske magasin, Grammaphone's, liste over verdens ti bedste koncerthuse, og det svenske arkitekturmagasin, FORM, kårede i 2011 koncerthuset som årets bedste byggeri i Skandinavien.

Harpa er i øjeblikket en del af udstillingen 'I dialog med verden', der kan se på Dansk Arkitektur Center.

Superkilen i København udformet af BIG - Bjarke Ingels Group; Topotek1; Superflex.

Superkilen er et byrum på ydre Nørrebro i København, som består af tre forskellige urbane landskaber - Den røde plads, Den grønne park og Det sorte marked. De tre farver markerer rummenes forskellige funktioner - og målsætninger om at skabe noget for områdets mange forskellige beboere, der også er blevet inddraget i udviklingen af projektet.

Siden indvielsen i juni 2012 har Superkilen mødt stor international opmærksomhed og har netop modtaget en pris forbedste urbant design fra AIA - American Instistute of Architects.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188