23948sdkhjf

Storstilet samarbejde skal sikre byggejobs

De kommende års massive byggerier i især Odense skal havner hos fynske entreprenører. Det er målet for et hidtil uset og intensivt samarbejde.
"Vi bygger Odense sammen”.

Under dette slogan mødtes alle tænkelige parter med indflydelse på beskæftigelsessituationen og udbuddet af arbejdskraft på torsdag til en konference, der er startskuddet til et storstilet og ambitiøst offentligt-privat samarbejde om at sikre fynske arbejdspladser på fynske hænder. 150 deltagere havde meldt sig – deriblandt mange repræsentanter for erhvervslivet.

25.000 jobs i fynsk byggeri
Baggrunden for samarbejdet mellem de mange parter er, at der de kommende ti år er planlagt nybyggeri alene i Odense for ca. 25 mia. kr., hvilket vil føre til ca. 25.000 helårs arbejdspladser indenfor bygge- og anlægssektoren.

- Lige nu har vi for mange ledige på grund af de store industrilukninger i Odense. Men når de store bygge- og anlægsbyggerier går i gang, kommer der til at mangle specialiseret arbejdskraft. Man kan sige, at der er tale om to brændende platforme, og det kræver rettidig handling. Derfor bakker jeg helhjertet op om samarbejdet mellem erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommuner og region. For vi skal både have skruet licitationerne ordentligt sammen, vi skal som erhvervsliv byde på og vinde opgaverne, ligesom den ledige arbejdskraft skal uddannes til at bestride jobbene, siger Lars Friis, der også er medlem af referencegruppen, der står bag det nye samarbejde om jobskabelse, sagde administrerende direktør Lars Friis fra Hans Jørgensen og Søn om konferencen.

Uddannelse lig bedre bundlinje
Søren Folkersen fra fagforeningen 3F Bygningsarbejdernes fagforening og formand for referencegruppen tilføjer:

- Vi skal handle nu, så vi kan sikre, at den kvalificerede arbejdskraft er til stede fra dag ét. Både byggefirmaer og medarbejdere skal toptunes, så de er klar til de kommende opgaver, og det vil sige, at vi skal nytænke efteruddannelse og fx lave korte her-og-nu-forløb på byggepladsen. Målrettet efteruddannelse på og under byggeriet vil give bedre kvalitet og dermed et bedre produkt, hvilket er lig med en bedre bundlinje.

Ideen til det omfangsrige samarbejde kommer fra rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. På hans initiativ mødtes parterne første gang 16. maj 2012. Her tegnede parterne konturerne til samarbejdet. Siden har en referencegruppe bestående af repræsentanter fra de involverede parter og et jobskabelsessekretariat i Arbejdsmarkedscentret arbejdet på at få samarbejdet i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093