23948sdkhjf

Nyt solcelleanlæg på Odder-skole

Hundslund Skole ved Odder har fået bevilliget penge til et solcelleanlæg, som kan producere næsten al den elektricitet, skolen bruger.
Byrådet i Odder Kommune har netop bevilget 830.000 kr. til opsættelsen af et solcelleanlæg på Hundslund Skole. Skolen har et årligt strømforbrug på 42.000-48.000 KWh, og da det kommende solcelleanlæg forventes at producere 38.000 KWh, får skolen dækket en stor del af sit elforbrug.

Det nye anlæg opføres efter "de gamle regler", idet ansøgningen blev indleveret kort før jul, inden nye og mindre gunstige regler trådte i kraft. Dermed afregnes både den producerede og den købte strøm til samme pris. Den årlige besparelse vil derfor være på ca. 59.000 kr., og anlægget forventes at tjene sig selv ind i løbet af ca. 14 år.

Finansieres helt af kommunekassen
Med opførelsen af solcelleanlægget får Hundslund Skole en mulighed for at sætte stor fokus på "grøn energi", idet der opsættes en infoskærm på skolen, hvor elever og lærere hele tiden kan følge med i, hvor meget energi, anlægget kan producere, og det er tanken at inddrage dette i skolens undervisning.

Odder byråd har tidligere vedtaget, at institutioner, der investerer i energibesparende projekter, kan få lov at beholde 50 procent af besparelsen, mens resten går i kommunekassen. I dette tilfælde får skolen kun lov at beholde 25 procent af besparelsen, idet det er kommunekassen, der fuldt og helt finansierer anlægget, og skolen skal desuden selv stå for drift og vedligeholdelse af anlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093