23948sdkhjf

Nærbaneplaner i sydvest

Mulighederne for at binde jernbanestrækningerne mellem Ribe, Esbjerg, Varde og Oksbøl sammen i én nærbane behandles i en ny analyse.
Esbjerg Kommune, Varde Kommune og Sydtrafik har, bistået af Trafikstyrelsen, fået udarbejdet tre scenarier for etableringen af "Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl". Heri behandles muligheden for at bindes de tre jernbanestrækninger Ribe-Esbjerg over Bramming, Esbjerg-Varde og Varde-Oksbøl sammen i en egentlig nærbane. Målet er. at øge fremkommeligheden og mobiliteten i det Sydvestjyske Bybånd.

Analysen viser, at byerne kan bindes sammen med kørselpå faste minuttal og en til tre gange i timen. Alle scenarier indeholder desuden etableringen af en ny station i Esbjerg by, nemlig Jerne station.

Anlægsudgifterne i de tre scenarier ligger ifølge analyse på mellem 102 mio. kr. og 344 mio. kr.

Potentiale for stor stigning i passagertallet
Hvis nærbanen bliver etableret, vil den tilbyde en forbedret kollektiv befordring af borgerne, hvor adgangen til uddannelsesinstitutionerne og arbejdspladserne i Bybåndet lettes.

- Hvis nærbanen realiseres, og der dermed sker en etablering af en station i Jerne, vil vi kunne tilbyde borgerne en bedre fremkommelighed. Jeg vil især fremhæve det forbedrede kollektive tilbud, som stationen i Jerne kan give de studerende på uddannelsesinstitutionerne i Esbjerg Øst. Stationen kan blive omdrejningspunkt for en stor aktivitet fra oplandets borgere til og fra arbejde og uddannelse, udtaler Borgmester Johnny Søtrup, Esbjerg Kommune.

De fem byer har samlet over 100.000 indbyggere og et stort antal arbejdspladser, hvilket understøtter behovet for en nærbane som vil give bedre transport på tværs af byerne. En etablering af nærbanen med befordring på faste minuttal og flere afgange skal løfte den kollektive trafik mellem byerne og styrke den kollektive trafik som befordringsmiddel. Flere afgange kan ifølge analyse få passagerantallet til at stige med 65 procent og mindske bilismen.

Indgang til ministermøde
Esbjerg og Varde Kommuner samt Sydtrafik vil nu arrangere et møde med Transportministeren. Her vil man forelægge projektet for ministeren i håbet om, at ministeren vil igangsætte en proces frem mod en realisering af nærbanen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094