23948sdkhjf

Opgiver funktionsudbud til halv milliard

Odense kommune har droppet at udbyde vedligeholdelsen af kommunens veje i et udbud med en kontraktsum på ca. 500 mio. kr. og en varighed af 15 år.
Odense Byråd besluttede i maj sidste år, at udbyde vedligeholdelsen af kommunens vej i et såkaldt funktionsudbud, som var det første af sin art i Danmark. Udbudsformen indeholdt fleksible elementer, der omfatter vedligeholdelsen af asfalt på kommunale veje, cykelstier, fortove og pladser.

Der var samtidig tale om det hidtil største udbud på det kommunale område med en længde på 15 år og en kontraktsum på ca. 500 mio. kr.

Læs mere: Ny udbudsform i udbud på en halv milliard.

I udbuddet skulle entreprenøren have ansvar for at lægge både asfalt, kantstene og fortov, der gerne skal lægges samtidigt for at sikre, at regnvandet ledes i kloakken og ikke ind i haver og kældre. Det er i dag en udfordring, som kommunerne selv sidder med. Ved almindelige funktionsudbud på asfalt står kommunerne nemlig selv for at lægge kantstene og fortov, mens entreprenøren udelukkende står for at lægge asfalt.

Ikke bedre veje for pengene
Nu opgiver politikerne dog det storstilede udbud. I stedet fortsætter man med at udbyde vejvedligeholdes i mindre udbud. Det skriver P4 Fyn.

Målet med det store funktionsudbud var, at forbedre standarden på vejene. Men faktisk kunne det modsatte blive resultatet, lyder det fra rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Steen Møller:

- Tværtimod. Vores embedsfolk siger, at vi ville få en dårligere stand af vejene, hvis vi gennemfører udbuddet, siger Steen Møller til P4 Fyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093