23948sdkhjf

Så er det danske WorldSkills landshold sat

Tirsdag og onsdag skulle seks Skillsdeltagere fra tre forskellige typer håndværk dyste en ekstra gang om at gå videre til verdensmesterskaberne i Leipzig.
Var man den bedste flisemurer, bygningsmaler og murer til Skillskonkurrencen i Aarhus, udløste det ikke en direkte finaleplads til WorldSkills i Tyskland til sommer. Særligt for disse tre typer håndværk var nemlig, at vinderen skulle kæmpe mod dette års andenplads eller førsteplads fra sidste år for at kvalificere sig til den store finale. Grunden til den løsning er, at der bliver afholdt Skills hvert år, men kun verdensmesterskab hvert andet år.

To murere, to flisemurere og to bygningsmalere var derfor mødt op under uret på Københavns Hovedbanegård for at demonstrere deres færdigheder en ekstra gang. Her bød direktør fra Dansk Byggeri Michael H. Nielsen dem velkommen med en kort tale og et held og lykke med på vejen. Fælles for alle seks deltagere var, at de har ligget i toppen af konkurrencen de sidste par år, hvilket viser et højt niveau og dermed også gode chancer for en sejr i Leipzig.

Forsvarede førstepladserne
Dette års tre førstepladser ved Skills i Aarhus løb også med førstepladsen i konkurrencen på Hovedbanegården. Det betyder, at flisemurer Søren Hvidberg Henriksen fra Hjørring, bygningsmaler Jacob Kofod fra Aakirkeby og murer Mathias Nielsen fra Herning alle tre skal til VM i Leipzig.

- De tre vindere har helt klart fået forbedret deres chancer med de to sidste dages konkurrence. Der har været utrolig mange henne og spørge og kigge på, så det psykiske pres har de nu oplevet. Der er nemlig slet ikke tid til at snakke til konkurrencen i Tyskland, siger Jesper Juul Sørensen, der er uddannelseschef i Dansk Byggeri og formand for SkillsDenmark.

Koncentration i menneskemylder
Hvorfor konkurrencen skulle udfolde sig i et af Danmarks største trafikknudepunkter, var der en helt særlig grund til. Deltagerne skal kunne arbejde med fuld koncentration og nøjagtighed, selvom et hav af mennesker suser forbi eller stopper op og nærstuderer deres arbejde. Og det kræver disciplin ikke at blive usikker og miste koncentrationen.

- Den her konkurrence er den vigtigste for os, fordi der er direkte udtagelse til VM. Derfor er der et ekstra pres på os. Og det er helt klart, når folk stopper op og kigger, at man bliver lidt nervøs, sagde Victor Erforth Ambus, der uddanner sig som flisemurer og i tæt løb med Søren Hvidberg Henriksen måtte nøjes med en andenplads.

Sportspsykolog til håndværkere
Der skal øves og øves, indtil turen går til Leipzig, men udover at skulle finpudse håndværket får finaledeltagerne også tildelt en sportspsykolog, der skal hjælpe dem med at kunne bevare roen under konkurrencen.

De forskellige håndværksfag har nemlig erfaret, at det ikke kun er deres faglige ’skills’, der hiver en sejr hjem i den internationale konkurrence. Mange andre landes deltagerne har længe gjort brug af en psykolog til at coache deltagerne til at kunne skærpe koncentrationen i kampens hede. Om Danmark hiver en sejr hjem i nogle af disse tre håndværksfag bliver afgjort den 7. juli i Leipzig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078