23948sdkhjf

Bygger videre på succes

2.300 personer i byggeriet og installationsbranchen har gennemført Energivejlederuddannelsen i mindre bygninger. Nu sætter et nyt forløb fokus på større bygninger.
Energivejlederuddannelsen har været en stor succes, men da der i større bygninger − som boligejendomme, kontorbygninger og institutioner − er en række mere komplekse problemstillinger end i enfamiliehuse, har der vist sig en interesse for at stille skarpt på energirenovering af netop disse bygninger.

- Energivejlederuddannelsen har i den grad ramt et behov, og det er ikke set tidligere, at der er så mange udførende i byggeriet, som har taget den samme efteruddannelse på blot tre år. Derfor er det positivt, at efterspørgslen imødekommes ved nu også at udbyde den nye energivejlederuddannelse i store bygninger, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri, der har medvirket til at etablere uddannelsen og deltager i dens styregruppe.

Michael H. Nielsen bakkes op af teknisk chef Christian Jarby fra Tekniq, der også er blandt parterne bag uddannelsen:

- Regeringen barsler snart med en handlingsplan for energirenovering, og her bliver der i lige så høj grad behov for håndværkere og installatører, der har forstand på helheden i større bygninger som i mindre. Derfor er det god timing, at det nye Energivejledermodul kommer netop nu, mener han.

Stigende interesse
For at tage modul 2 er kravet, at man har taget modul 1 for små bygninger. Der er på begge moduler to forskellige retninger: Én for klimaskærm og én for installationer. Fælles for alle moduler er, at de kombinerer deltagernes bygnings- eller installationstekniske viden med nye løsningsmuligheder inden for energieffektivisering og -besparelser.

Som deltager får man samtidig bedre forudsætninger for at gøre sig gældende på markedet for energirenovering. Såvel modul 1 som modul 2 er på hver tre dage, og begge byder på både teori, cases og praktiske øvelser.

- Efter en lidt træg start på det nye modul 2, er der nu flere end 100 håndværkere og installatører, der har gennemført det, og vi forventer, at det tal vokser pænt i løbet af 2013, fortæller sekretariatschef Torben Richardt Hansen fra Energivejledersekretariatet.

Yderligere oplysninger om uddannelsen findes på www.energivejlederen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094