23948sdkhjf

Planer for nybyggeri i Værløse midtby

Scenetorvet i Værløse skal forskønnes, ligesom Furesø Kommune vil i kontakt med mulige investorer og bygherrer om nybyggeri i Værløse midtby.
Planudvalget i Furesø ønsker, at Værløse Bymidte fortsat skal være et attraktivt sted at færdes med et levende byliv og gode offentlige og private servicefunktioner samt indbydende boligmiljøer. Derfor fik udvalget i 2012 konsulentfirmaet Cowi og arkitektfirmaet Adept om at udarbejde et oplæg til en udviklingsplan for Bymidten.

Resultatet blev ”Visionsplan for Værløse Bymidte”, som blev præsenteret på et borgermøde den 25. oktober 2012 efterfulgt af en offentlig høring i tre uger. Debatten på borgermødet og høringssvarene er nu blevet behandlet i Planudvalget. Hele processen om Værløse Bymidte viser, ifølge formanden for Planudvalget John Ingemann Allentoft, at borgerne generelt er glade og tilfredse med Bymidten, som den er. Der er et rimeligt udvalg af både dagligvarebutikker og udvalgsvarebutikker. Et hyggeligt bymiljø og masser af P-pladser.

- Som politikere har vi en forpligtelse til kigge fremad, siger John Ingemann Allentoft og fortsætter:

- Udfordringen er at fastholde eller udbygge denne attraktivitet fremover. Planudvalgets interesse for Bymidtens overlevelse handler først og fremmest om at sikre, at værløseborgerne også i fremtiden har et attraktivt bymæssigt miljø, hvor gode lokale indkøbsmuligheder og en koncentration af service- og kulturtilbud supplerer hinanden.

Arbejder på både kort og lang sigt
Der skal ifølge John Ingemann Allentoft snarest iværksættes et forskønnelsesprojekt med en opgradering af Scenetorvet med større kvalitet i beplantningen og byrumsudstyret. Tilsvarende skal der indledes en dialog med Centerforeningen med henblik på en kvalitetsmæssig opgradering af foreningens skiltning ved indkørslerne til Bymidten.

I dialog med rådgivere samt mulige investorer og bygherrer skal forvaltningen i år undersøge mulighederne for nybyggeri flere steder i Bymidten. Det drejer sig blandt andet om bebyggelse til større udvalgsvarebutikker på stationsforpladsen. Samtidig skal mulighederne for en udvikling af Posthusejendommen med for eksempel detailhandel afklares. Mulighederne for etablering af et nyt varehus (stor dagligvarebutik) skal drøftes med potentielle investorer.

I den igangværende kommuneplanrevision skal Bymidtens rammebestemmelser tilpasses, således at de ønskede byggemuligheder fremgår af Kommuneplan 2013. Tilsvarende skal bestemmelser, der sikrer Bymidtens arkitektoniske identitet indarbejdes i forslag til Kommuneplan 2013. Et særligt fokus vil der være på en forbedring af cyklisters muligheder i Bymidten. Det skal gøres attraktivt at benytte cyklen til daglige indkøbsture i Bymidten, hvilket blandt andet forudsætter plads til cykelparkering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078