23948sdkhjf

Lokale firmaer skal bygge VCR

Region Midtjylland har kåret vinderne på otte af ti udbud til det kommende Vestdansk Center for Rygmarvsskade – et byggeri til over 100 mio. kr.
I løbet af de næste uger starter om- og udbygningen af det nye Vestdansk Center for Rygmarvsskade (VCR) på Regionshospitalet Viborg. De virksomheder som skal varetage opgaven, er nu fundet. Håndværkerne kommer fra alle dele af Region Midtjylland.

Nedbrydningsfirmaet er fra Silkeborg, råhus- og murerfirmaet er fra Nørre Snede, tømrerfirmaet kommer fra Holstebro, mens maler-, vvs-, el- og ventilationsarbejde udføres af lokale virksomheder i og omkring Viborg. De sidste to, køkkenentreprise og anlægsgartner, følger senere.

De otte vindere
Nedbrydning: Kingo Karlsen
Råhus og murer EMR
Tømrer og lukning: Marius Sloth
Maler: R2 Farver
Ventilation: Brøndum
VVS Tonnys VVS
El BE Installationer
Elevator: H-Elevator
- Det har været et stort og spændende arbejde, men nu har vi listen over entreprenører klar. I den forbindelse er jeg glad for at kunne konstatere, at vi har nået et af målene med at udbyde arbejdet i fagentreprise – nemlig at give de mindre og mellemstore firmaer en chance for at kunne byde på at få opgaver i forbindelse med det store hospitalsbyggeri til glæde for den lokale og regionale beskæftigelse, siger projektdirektør Jens Anton Dalgaard.

Et godt og funktionelt hus
Forud for licitationsresultatet ligger et omfattende forløb med prækvalifikation, licitation og en udvælgelse af de økonomisk mest fordelagtige tilbud:

- Det er et ambitiøst og kompliceret byggeri, så det har været en udfordring for projektafdelingen og vore rådgivere – Arkitema og Moe & Brødsgaard – at lave et udbudsmateriale, der imødekommer patienternes og personalets behov og ønsker til en højt specialiseret hospitalsfunktion samtidig med, at omkostningerne skal holde sig inden for en fastsat økonomisk ramme. Licitationsresultatet viser, at denne del af opgaven er løst. Det bliver et godt og funktionelt hus, og omkostningerne ligger inden for den ramme, der er afsat som en del af det store kvalitetsfondsbyggeri i Viborg, siger projektdirektør Jens Anton Dalgaard.

44 forskellige virksomheder fremsatte tidligere i år tilbud om at byde på de i alt 10 forskellige fagentrepriser. Ansøgningsfristen udløb d. 9. januar 2013, og efterfølgende har styregruppen bag byggeriet bedømt ansøgerne på en række forskellige kriterier som fx økonomisk og teknisk kapacitet. I sidste uge traf styregruppen den endelige beslutning om, hvilke virksomheder der skal stå for de enkelte faser af byggeriet.

Den samlede investeringssum for det nye Vestdansk Center for Rygmarvsskade udgør 101 mio. kroner eksklusiv moms, og heraf andrager de 10 fagentrepriser ca. 70 mio. kroner.

Nedbrydningen af de eksisterende bygninger, der udgør Vestdansk Center for Rygmarvsskade ved Søndersø, er i gang. Senere i februar rykker de første gravemaskiner ind på byggepladsen.

Fakta om Vestdansk Center for Rygmarvsskade
Projektet omfatter en om- og udbygning af det eksisterende VCR, der ligger tæt ved Søndersø i Viborg. Afdelingen er en del af Regionshospitalet Viborg og varetager, som den ene af kun to afdelinger i landet, genoptræning af para- og tetrapegikere – det vil sige patienter, der er blevet lammet i ben eller arme på grund rygmarvsskader.

Det nuværende VCR består af tre bygninger; sydfløjen, mellembygningen og nordfløjen, som indeholder sengepladser, trænings- og behandlingsfaciliteter til 26 patienter med rygmarvsskade. Disse bygninger skal renoveres og udvides for at kunne danne fysiske rammer omkring tidssvarende behandling og træning af patientgruppen. Den nye afdeling vil komme til at rumme 33 enkeltsengestuer samt to sengepladser i træningslejligheder til udslusnings-formål.

Efter modernisering og ombygning vil VCR omfatte:

- 35 sengepladser, alle enestuer med eget bad og toilet
- Nyt varmtvandsbassin
- Moderniserede træningsfaciliteter
- Rammer for højt specialiseret forskningsenhed
- Et samlet areal på 6.600 m²
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093