23948sdkhjf

Lovændring kan give varmepumper mere vind i sejlene

Tusindvis af danskere vil i de kommende år investere i varmepumper. Det spår flere brancheorganisationer efter, at Folketinget har øget en skatterabat på el.
Det skriver Berlingske Business.

Varmepumper bruger en del elektricitet i processen med at skabe varme, og netop derfor gør en lovændring fra årsskiftet pumperne til en mere attraktiv investering. Med lovændringen har Folketinget nemlig øget den rabat, som ejerne af varmepumperne får på el, fra 14,5 øre per kWh til 51 øre. Altså mere end en tredobling.

Mens det i dag er under to procent af husstandene i Danmark, der har varmepumper, så spår flere eksperter ifølge Berlingske Business, at tusindvis af danske familier i de kommende år vil investere i netop varmepumper – og det er skatterabatten, der er drivkraften.

- På den måde ryger tilbagebetalingstiden ned under ti år, og så begynder det at blive interessant. Der har manglet et incitament, og det vil klart begynde at rykke nu, siger Christian Jarby, teknisk chef i Tekniq, til Berlingske Business.

Ifølge avisen er der kommet lignende meldinger fra Dansk Energi, Dansk Fjernvarme og Bolius.

En god erstatning for oliefyr
Det er især for boligejere i områder uden kollektive varmesystemer som fjernvarme eller naturgas, at varmepumperne bliver attraktive. Her vil man ofte kunne erstatte oliefyr, der måske alligevel i løbet af få år skal udskiftes, med en varmepumpe.

Der vurderes i dag at være omkring 45.000 ejere af varmepumper i Danmark. De seneste år er der blevet installeret omkring 5.000 nye anlæg om året, men det tal forventes altså nu at stige.

- Ja, det kan bevæge sig opad. Nok holder folk på pengene, men vi så med solceller, at de gode betingelser fik mange til at lægge pengene, siger chefkonsulent Richard Schalburg fra Dansk Energi til Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093