23948sdkhjf

Nej til ”bureaukratisk helvede” i Brønderlsev

Små og mellemstore virksomheder vil ikke blive stillet overfor sociale krav af Brønderslev kommune. På store, langvarige projekter kommer det til gengæld på tale.
- Det skal på ingen måde være en barriere eller et bureaukratisk helvede for vores samarbejdspartnere, siger borgmester i Brønderslev, Lene Hansen, til P4 Nordjylland efter et møde, hvor muligheden for at anvende sociale klausuler i Brønderslev Kommune blev drøftet.

Beslutningen blev ifølge P4 Nordjylland, at kommunen vil have mulighed for at anvende tvang for at få byggevirksomheder til at ansætte lærlinge. Det skulle dog kun blive indført på store og langvarige projekter, mens små og mellemstore håndværkervirksomheder slipper for de ekstra krav.

Kritik på forhånd
Op til gårsdagens møde har Dansk Byggeri været ude med en opfordring til netop at droppe de sociale klausuler, som ifølge organisationen får virksomheder til at holde igen med at tilknytte lærling eller kun tage dem i korte perioder.

Læs mere: Fraråder klausuler.

Som alternativ anbefaler Dansk Byggeri, at Brønderslev Kommune anvender partnerskabsaftaler for at øge antallet af lærepladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094