23948sdkhjf

Ny strategi hos Hybel VVS

Efter 16 afskedigelser i kølvandet på de ændrede solcelleregler har Hybel VVS i Svendborg valgt at ændre strategien.
- Jeg har i løbet af december ydet en indsats sammen med et landsdækkende ingeniørfirma for at skabe bedre muligheder for at etablere fællesanlæg i for eksempel landsbyer, hvor flere huse er koblet til et større anlæg. Herudover har vi allerede installeret anlæg på godt 30 skoler, og det er et marked, vi stadig vil satse på.

Det siger Claus Hybel, indehaver af Hybel VVS, der som konsekvens af de ændrede solcelleregler, været nødt til at afskedige 16 medarbejdere. Alligevel ser han lyst på fremtiden:

- På den lange bane er jeg fortrøstningsfuld. Der er stadig basis for at tjene penge på nye markeder, og jeg tror, at mange andre aktører vil lukke, fordi de ikke kan konkurrere på større anlæg. Derfor håber jeg, jeg igen vil komme til at skulle bruge flere folk.

Gode muligheder for de omstillingsparate
Hos Tekniq ser man Hybel VVS som et godt eksempel på, hvad man i branchen bør gøre for at tilpasse sig en ny markedssituation:

- Der er god ræson i at ændre strategi og se mere på offentlige institutioner, virksomheder, boligforeninger og lignende. Her er der naturligvis også en opgave i forhold til at pege på fordele og opsøge kunderne, men der er vækstmuligheder – især for de virksomheder, som er opstillingsparate, siger Christian Jarby, chef for teknisk afdeling i Tekniq.

Han mener dog ikke, at der er grund til at erklære markedet for solceller til boligejere for dødt, selvom branchen i fremtiden formentlig primært kommer til at tage udgangspunkt i de større anlæg.

- Solceller vil stadig være en god forretning for boligejere med et meget højt elforbrug eller for eksempelvis boligejere, der vælger en kombinationsløsning med en varmepumpe og et solcelleanlæg. Derfor er det nu endnu vigtigere, at installatørerne er dygtige til at opsøge kunderne og beregne deres potentielle besparelser. Vi kan ikke længere forvente, at boligejerne selv kimer virksomhederne ned, siger Christian Jarby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078