23948sdkhjf

Hoffmann fortsætter fremgangen

Strategien om at øge lønsomheden ser ud til at lykkes for entreprenøren, som i 2012 forbedrede resultatgraden yderligere. Den udgør nu 4,1 procent.
- Vores strategi med at fokusere på at blive involveret tidligt i projekterne og bidrage med vores kompetencer er lykkedes ved en dedikeret indsats af alle vores medarbejdere. 75 procent af vores nuværende ordrebeholdning er vundet på andet end kun pris, hvilket er et tegn på, at der generelt blandt vores kunder er et behov og en værdi i at involvere Hoffmann helt fra projektstart.

Torben Bjørk Nielsen, adm. direktør i Hoffmann A/S, kan se tilbage på et tilfredsstillende 2012, hvor virksomheden forbedrede sin resultatgrad fra 3,8 til 4,1 procent. På bundlinjen er der dog tale om en mindre tilbagegang fra 55,3 til 52,2 mio. kr. som følge af, at omsætningen er faldet med 13 procent i forhold til 2011.

Regnskabstal Hoffmann A/S
2012 2011
Omsætning 1.268,8 1.468,8
Resultat 52,2 55,3
Resultatgrad 4,1 % 3,8 %
Ordrebeholdning 1.073,9 978,3
Fremadrettet ser det fortsat positivt ud – ikke mindst som følge af en øget ordrebeholdning, som ved indgangen til 2013 udgjorde 1.074 mio. kr. Det er særligt kontrakterne på udbygning og renovering af Frederiksberg Centret på ca. 10.000 m², Rødovre Centrum på ca. 12.300 m², rammeaftale med SEAS NVE på nedlægning af kabler samt domicil for SydEnergi på 13.500 m², der påvirker ordrebeholdningen positivt.

- Det er vores opfattelse, at bygge- og anlægsmarkedet fortsat er præget af hovedsagligt offentlige investeringer, men der er en lille tendens til at urbaniseringen medfører flere boligprojekter i København. Priserne er under hårdt pres, og kun ved hjælp af omkostningsfokus og en klar strategi er det muligt at være en lønsom forretning i øjeblikket, fortsætter Torben Bjørk Nielsen.

Synlig effekt af fokus på sikkerhed
Torben Bjørk Nielsen pointerer, at Hoffmann fortsat kan konkurrere på effektivitet, kvalitet og pris. Det skyldes ikke mindst virksomhedens fokus på at arbejde med involvering, sikkerhed og efteruddannelse af egne medarbejdere.

- Godt sikkerhedsarbejde kræver god planlægning – og god planlægning medfører god kvalitet og produktivitet. Indførelsen af sikkerhedskørekort, efter bestået kursus for alle bygherrer, rådgivere, underentreprenører og medarbejdere har højnet vores sikkerhedsarbejde. Dags dato har 2.200 personer erhvervet sikkerhedskørekortet, og effekten er synlig, siger han.

Hoffmanns H-værdi (antal skader pr. 1 million arbejdstimer) er på 10 ulykker pr. million arbejdstimer, mens sygefraværet ligger på 2,0 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094