23948sdkhjf

Cubo vinder Campus Bornholm

Den aarhusianske tegnestue står i spidsen for det team, som onsdag blev kåret som vinder i konkurrencen om et nyt byggeri, der skal rumme de fleste af Bornholms uddannelser.
Den fysiske realisering af Campus Bornholm er kommet et skridt nærmere, da vinderen af Campus Bornholms arkitektkonkurrence blev afsløret onsdag d. 20. februar 2013.

FAKTA
Bygherre: Campus Bornholm
Arkitekt: Cubo og Nova5
Landskabsarkitekt:
Henrik Jørgensen Landskab
Ingeniør: Dominia og Lars Ørtoft
Bruttoareal: 14.000 m²
Det bliver den Aarhus-baserede tegnestue, Cubo Arkitekter A/S, der skal udforme skolens fremtidige byggeri, som efter planen skal stå klart i 2017. Cubo tegner den kommende bygning i samarbejde med Nova5 Arkitekter, Dominia, Lars Ørtoft Rådgivende ingeniørfirma A/S og Henrik Jørgensen Landskab A/S.

Det nye campus-byggeri omfatter 9.000 m² nybyggeri og 5.000 m² renovering. De nuværende bygninger, som indeholder værksteds- og teorifaciliteter, bevares, da de er i god stand, er velisolerede og har arkitektoniske kvaliteter. Samtidig rummer de så tunge og omfattende investeringer i form af specielle installationer og udsugning, at en flytning eller erstatning vil være alt for belastende for projektets samlede økonomi.

Den fysiske sammenlægning af øens ungdoms-, voksen- og efteruddannelser i et fælles campusbyggeri hører til blandt de største projekter på Bornholm i den kommende tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078