23948sdkhjf

Bæredygtig bydel inviterede indenfor

Den nye bydel Tankefuld i Svendborg, der har bæredygtighed som en hjørnesten, har netop inviteret interesserede indenfor de første, snart indflytningsklare boliger.
Tankefuld er et stort anlagt boligområde i Svendborg med fokus på bæredygtigt. I området står Fyns almennyttige Boligselskab i spidsen for et projekt bestående af 67 boliger og et fælleshus.

I juni sidste år var der grundstensnedlæggelse i den nye boligbebyggelse, og nu har interesserede så haft mulighed for at se nærmere på de nye boliger, hvoraf de første snart er indflytningsklar. Det skriver TV2 Fyn.

Det var en spændt – og efter et stort fremmøde – lettet direktør for Fyns almennyttige Boligselskab, Bent Bøllingtoft, som viste de nye boliger frem. Under besøget måtte direktøren ifølge TV2 Fyn konstatere, at man havde været for pessimistiske, idet man var løbet tør for brochurer for det nye boligområde.

Største bebyggelse af sin art
Tankefuld er det største område af sin art på Fyn hidtil med høje krav til miljørigtigt og bæredygtigt byggeri.

Blandt andet er boligerne er placeret så solens vandring udnyttes mest muligt for at skabe de bedste betingelser for at udnytte passiv solvarme. På samtlige tagflader findes enten grønt tag, taghaver eller solceller. Bebyggelsen opføres i lavenergiklasse 2015, og består desuden af en lang række øvrige bæredygtige tiltag – bl.a. fokus på plantevækst, regnvandsopsamling, sumpbede med mere mellem husene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079