23948sdkhjf

Renoveringsprojekt i gang i Odder

Arbejdet med renoveringen af Polititorvet i Odder går i gang mandag den 4. marts. Der er afsat 8,5 mio. kr. til projektet, der ventes færdigt til september.
Renoveringen af Polititorvet betyder, at alle mure og bygninger på pladsen fjernes, undtagen Lars’ Pølsevogn. Hele pladsen får ny belægning i stil med den, der findes på gågaden/Rosensgade, og formes som en ”skål” ned mod åen, som derved bliver mere synlig. Den vestlige del af Polititorvet bliver indrettet med bænke under små, lysåbne træer.

Foran Tinghusets facade mod Polititorvet bliver indrettet en plads, som cafeen i Tinghuset bl.a. kan bruge til udeservering. Denne plads afgrænses af en række granitblokke. Fra pladsen bliver desuden etableret en handicapadgang til Tinghuset.

Området ned mod åen bliver åbnet, og der bliver indrettet siddepladser på begge sider af åen, samt en ny gangbro over åen med forbindelse til stisystemet ved Odder Rådhus. Endelig bliver åen omlagt, så den i perioder med høj vandstand vil fremstå som en lille sø.

Etapeopdeling af arbejdet
Renovering i to etaper for at få torvet genåbnet hurtigst muligt. Første etape, der primært omfatter arealet mellem Rådshugade 1 og Rosensgade 4 (det nuværende Polititorv), forventes færdig til sommerferien i år.

Anden etape der omfattet regulering af Odder å, etablering af sidde-pladser mod åen og en ny gangbro over den forventes færdig september 2013.

Til projektet har byrådet i Odder afsat 8,5 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219