23948sdkhjf

Top 10: Nye vinduer, nyt køkken eller energirenovering?

Ejendomsmæglerkæden EDC har spurgt flere end 700 boligkunder om, hvad de har brugt penge på i forbindelse med køb af ny bolig.
Boligkøbere omsætter årligt for op mod 6,8 mia. kr. hos håndværkere, byggemarkeder, møbelforretninger og andre forretningsdrivende. Det konkluderer EDC i en ny undersøgelse, hvor mæglerkæden har spurgt over 700 af de boligkunder, som i 2012 valgte at købe ejerlejlighed eller villa.

Undersøgelsen viser, at to ud tre boligkøbere kaster sig ud i større eller mindre istandsættelser, som i snit beløber sig til 151.000 kr. Og det er her, at særligt malere, tømrere, VVS-folk og byggemarkeder nyder godt af boligejernes lyst til at sættes deres eget præg på nyerhvervelserne. For det handler i høj grad om at male og udskifte gulv, døre, vinduer eller renovering af vådrum.

- Vi oplever i stigende grad, at boligkøberne har fokus på de dele af boligen, som har betydning for de faste udgifter og muligheden for at nedbringe dem. Den tendens bekræftes i undersøgelsen, hvor 56 procent skal udskifte døre eller vinduer, og 42 procent skal foretage energiforbedringer, fortæller kommunikationskonsulent i EDC, Birgitte Ringbæk.

Køberne har i undersøgelsen samtidigt estimeret hvor mange penge, de enten har anvendt eller forventer at anvende på de planlagte istandsættelser. Udover de tilfælde hvor der skal foretages hele tilbygninger, er det tagrenovering med i snit 112.500 kr., som er den mest bekostelige istandsættelse. Køkkenrenovering og skift af vinduer og døre er henholdsvis nr. 2 og 3 og beløber sig i snit til 48.577 og 45.172 kr.

Tallene indebærer samtidigt, at hver 3. boligkøber betragter deres nye bolig som indflytningsklar, og derfor ikke bruger nævneværdige udgifter på at sætte den i stand. Til gengæld bruger køberne – uanset om man tilhører ’istandsætterne’ eller ej – i snit 26.000 kr. til indkøb af nye hårde hvidevarer, møbler, gardiner og inventar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078