23948sdkhjf

Udenlandsk arbejdskraft favoriseres til hospitalsbyggeri

Formanden for de århusianske jord- og betonarbejdere kritiserer projektledelsen bag Det Nye Universitetshospital for målrettet at gå efter udenlandsk arbejdskraft.
Det skriver Licitationen.

Det er det faktum, at Det Nye Universitetshospital (DNU) har valgt at offentliggøre udbuddet af det store byggeri på engelsk, der får flere i den aarhusianske byggesektor til at reagere. Her mener man nemlig, at tanken bag et udbud på engelsk er at tiltrække udenlandsk interesse.

- Det er fuldstændig grotesk, at staten med den ene hånd kaster milliarder i en vækstpakke for at få nogle af de mange tusinder ledige danske bygningsarbejdere i arbejde, mens projektledelsen på DNU, der også bygger for statslige midler, målrettet går efter udenlandsk arbejdskraft, siger formanden for de århusianske jord- og betonarbejdere i Aarhus således til Licitationen.

Og han får opbakning fra Ole Vagn Christiansen, der er formand for Anlægs- og Byggegruppen i 3F Aarhus Rymarken.

- For to uger siden fortalte projektledelsen, at de allerede havde sparet 100 mio. kroner på de to første licitationer, fordi buddene havde været væsentligt lavere end hvad regionen havde kalkuleret med. Så det er komplet uforståeligt, at man synes det er nødvendigt målrettet at gå efter udenlandske virksomheder. De skal formentlig nok finde ud af det alligevel, men det er ubegribeligt, at man arbejder så målrettet på at gøre udlandet interesseret, siger Ole Vagn Christiansen til Licitationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094