23948sdkhjf

Psykiatrien i Odense har vokseværk

Mindre end fire måneder efter første spadestik kunne der i torsdags holdes rejsegilde på nybyggeriet hos Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.
Med det nye byggeri kan Børne- og Ungdomspsykiatri Odense snart se frem til mere plads med ekstra døgnpladser, akutmodtagelse og ambulatorium. Det nye byggeri skyder op bagved det eksisterende byggeri på Sdr. Boulevard i Odense.

Et rejsegilde er som bekendt håndværkernes fest. Det gjorde formand for psykiatriudvalget Freddie H. Madsen (DF) opmærksom på i sin tale, hvor der var hyldest til håndværkerne.

- I er med til at gøre en forskel. Jeres arbejde her er med til at sikre, at børn og unge, der rammes af en sindslidelse, kan blive behandlet og komme på ret køl igen. For gode rammer er vigtige for behandlingen. Så det skal I have tak for, kære håndværkere, sagde formanden for psykiatriudvalget.

Psykiatriplanen bliver til virkelighed
Det er regionsrådet, der i sin tid besluttede de overordnede rammer for Region Syddanmarks psykiatriplan, og det er nu de rammer, man begynder at se det fysiske resultat af. I Børne- og Ungdomspsykiatri Odense skal der ifølge psykiatriplanen blandt andet samles flere døgnpladser, og det kræver en udvidelse og ombygning af de eksisterende forhold. Processen glæder også ledende overlæge Kurt Memmert:

- Afdelingen her er rigtig glad for at få et byggeri, hvor der i den grad er blevet samarbejdet med os. Der er blevet lyttet til patienternes behov og der er taget imod faglige input, så nu er vi snart klar til at betjene, også de nye patienter fra Jylland, og byde dem velkommen i rammer, vi godt kan være bekendt, siger Kurt Memmert, Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.

Præfabrikerede elementer sætter fart under byggeriet
Det er ikke mere end fire måneder siden, at første spadestik blev taget - og for kun fire uger siden bestod byggeriet blot af en sokkel. Grunden til at den 1.200 kvadratmeter store pavillon skyder op så hurtigt skyldes, at en del af elementerne bliver leveret præfabrikerede. Det gælder også de 16 badeværelser, der leveres direkte fra fabrikken.

Den 1.200 kvadratmeter store pavillon bygges øst for det eksisterende byggeri, og kommer til at forbinde de to fløje, der i dag indeholder dagafsnit for børn og døgnafsnit for unge. Pavillonen skal huse ekstra døgnpladser, akutmodtagelse og ambulatorium.

Ombygningen af afdelingen og pavillonen er en midlertidig løsning - indtil den samlede afdeling flytter permanent til Nyt OUH i 2019. Byggeriet skal sikre, at Region Syddanmark allerede nu og de næste seks år kan efterleve psykiatriplanens anbefalinger.

Byggeriet udføres af C.P. BYG Aps, og arkitekten på byggeriet er TKT a/s.

Den færdige til- og ombygning står klar i efteråret 2013, men første del af byggeriet tages allerede i brug først på sommeren, hvorefter ombygningen finder sted.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078