23948sdkhjf

Calum klar til stort projekt i Viborg

Den nordjyske developer har købt en tidligere Vestas-grund på 45.000 m². Planen er at opføre institutioner, boliger, butikker og liberalt erhverv.
Om få år er den tidligere Vestas-grund ved Indre Ringvej/Marsk Stigs Vej i Viborg omdannet til et helt nyt byområde med institutioner, boliger, butikker og liberalt erhverv.

Området er på cirka 45.000 m² og rummer i dag de tomme Vestas-bygninger, hvor der var administration og produktion.

Det er Ejendomsselskabet Calum i Aalborg, der har købt hele området af Vestas. De første planer for udvikling af det tidligere fabriksområde er allerede på plads. Boligselskabet Sct. Jørgen forventes at opføre et nyt plejecenter for Viborg Kommune med cirka 70 boliger og servicearealer. Boligselskabet har forkøbsret på arealet med de tidligere administrationsbygninger mod Marsk Stigs Vej. Viborg Byråd har netop godkendt projektet.

- Foruden plejecentret vil vi gerne opføre et antal almene boliger rettet mod en bredere målgruppe, herunder seniorer, i samspil med plejecentret, siger direktør Hans Erik Lund, Boligselskabet Sct. Jørgen.

Resten af Vestas-grunden vil Calum omdanne til boliger, forretninger og liberalt erhverv, og plejecentret skal etableres i tæt tilknytning til den øvrige udvikling af arealet. Der kommer ikke decideret industri på området.

Calum har stor erfaring med at ændre tidligere industriområder til boliger og erhverv. For nogle år siden ombyggede Calum de tidligere Nestlé-fabriksbygninger i Hjørring til kontorer, og for øjeblikket er dele af den tidligere Eternit-fabrik i Aalborg og af Grenaa Dampvæveri ved at ændre udseende fra ældre fabriksbygninger til moderne boliger og erhvervslokaler.

- Når vi byggeudvikler tidligere industriområder, vil vi gerne bevare så meget som muligt af de industrihistoriske dele af de gamle erhvervsbygninger. Det bliver næppe tilfældet her, men nu går vi i første omgang i gang med at planlægge, hvad der skal være på resten af Vestas-grunden. Og der er masser af muligheder for at lave både butikker, kontorer og boliger, sådan at der bliver en fornuftig og god sammenhæng med et kommende plejecenter, siger direktør Jakob Axel Nielsen, Calum.

Går det som planlagt - og med kommunens godkendelse - kan byggeriet af det nye plejecenter starte næste år. Resten af Vestas-grunden udvikles i takt med myndighedernes godkendelse af kommende projekter.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078